Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.03.2016. 10:49

IoT 

Canonical i Intel treniraju IoT tvrtke za rad u Linuxu

Suradnja Intela i Canonicala dovela je do prve Ubuntu Core radionice za developere IoT-a.

Canonical i Intel treniraju IoT tvrtke za rad u Linuxu

Canonical i Intel nastavljaju proširivati svoju suradnju u IoT biznisu, pa su nedavno održali radionicu za developere u Taipei Intel Technology Training Centru.

IoT industrija se još uvijek nalazi u relativno ranoj fazi razvoja, a IoT standardi još nisu precizno definirani, pa tvrtke koje zanima ova obećavajuća grana ICT-a trebaju biti dobro upoznate što sve mogu s tom tehnologijom.

Intel na primjer, koristi prednost NUC platforme za izradu IoT gatawaya koji služe za povezivanje IoT proizvoda i drugih uređaja na Internet, a nju pogoni Linux operativni sustav, odnosno ogoljela inačica Ubuntua pod nazivom Ubuntu Core, koja se koristi za pokretanje malih računalnih sustava, te je "pogodna za korištenje na svemu što posjeduje procesor", kako navodi Thibaut Rouffineau, IOT i Ubuntu Core „evanđelist“.

Intel tako recimo koristi Ubuntu Core za svoj najnoviji Intel NUC DE3815TY, što jasno govori da partnerstvo s Canonicalom želi još više proširiti u budućnosti.

Na Ubuntu Core radionicama u Taipeiu, Intel i Canonical su okupili više od 60 velikih industrijskih OEM-ova i ODM-ova, što znači da se više ne bave toliko pojedinačnim developerima, već velikim kompanijama.

Radionice su uključivale interaktivne prezentacije, diskusije i praktičan rad u primjeni s NUC-evima, pa su sudionicima pokazali kako mogu izrađivati komercijalna IoT gataway rješenja.

Mada ovo djeluje kao nešto što nije zanimljivo običnim korisnicima, valja znati da Ubuntu Core nije namijenjen samo za gatawaye koji se koriste u "enterprise" aplikacijama, jer je ta Linux distribucija u stanju pogoniti rutere, robote, male računalne platforme, pa postoji velika mogućnost da će ovaj OS otvorenog koda u skoroj budućnosti postati vrlo popularan, posebice u domeni interneta stvari.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->