Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.02.2016. 14:02

Kraj podrške 

WhatsApp ukida podršku za BlackBerry i starije Androide

BlackBerry mobiteli i oni sa starijim Android OS-om više neće imati podršku za WhatsApp aplikaciju.

WhatsApp ukida podršku za BlackBerry i starije Androide

WhatsApp je s više od milijardu korisnika jedna od najpopularnijih chat aplikacija na svijetu, a na tržištu se nalazi punih 7 godina.

Ovih dana ekipa iz WhatsAppa je izdala priopćenje u kojem kažu da će do kraja ove godine ukinuti podršku za BlackBerry uređaje, u što su uključeni i oni koji rade na BlackBerry 10 OS-u.

Pored toga, podrška se ukida i za druge platforme, odnosno starije operativne sustave, Android 2.1 i 2.2, Windows Phone 7, te Nokia Symbian.

U obrazloženju ove odluke WhatsApp navodi da su telefoni na BlackBerry i Nokia Symbian operativnim sustavima u doba lansiranja aplikacije činili većinu mobilnih uređaja na tržištu, no danas su se stvari uvelike promijenile, pa Nokia više čak ni ne postoji, dok BlackBerry ne uspijeva ući među tri najpopularnija mobilna operativna sustava, a obzirom na veliki broj novih inačica Android i Windows mobilnih platformi, ukinuta je i podrška za dio starijih.

Po nama ovo nije neko iznenađenje za većinu navedenih operativnih sustava, no pomalo nas čudi da će podrška izostati za BlackBerry 10 koji se na tržištu nalazi manje od tri godine.

Izvor: WhatsUp

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->