Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.02.2016. 14:32

Trojka 

U prodaji Raspberry Pi 3 

Novo malo Pi računalo ima 64-bitni procesor i jače je za 50 posto u odnosu na prethodnika, a cijena se ne mijenja.

U prodaji Raspberry Pi 3

Četiri godine nakon lansiranja prvog Raspberry Pi Model B računala koje je napravilo svojevrsnu revoluciju u svijetu DIY (uradi sam) open source hardvera, izlazi Raspberry Pi 3, prvo Pi računalo s 46-bitnim procesorom, koje dolazi s WiFi-em i Bluetoothom, te će se prodavati po istoj cijeni od 35 dolara (243 kn) kao i svojevremeno osnovni model.

Eben Upton, šef (CEO) Raspberry Pi fondacije, u svojem blogu navodi da je prošla godina bila "godina izrade", pa je napravljeno novo malo račuunalo koje sada umjesto četverojezgrenog 900 MHz ARM Cortex-A7 procesora, dobiva četverojezgreni 1.2 GHz ARM Cortex A53, koji je otrpilike dvostruko brži od prethodnika.

Mada se na Pi 3 nalazi istih 1 GB RAM-a, Upton navodi da je razlika između 450 i 900 Mhz jako velika, a VideoCore IV grafika također donosi značajna poboljšanja u taktu s 250 na 400 MHz.

Sav hardver je na novoj pločici sklopa smješten na potpuno istom prostoru kao Pi 2, a korisnici se sigurno neće buniti zbog integriranog Bluetootha 4.1 i 802.11n WiFi-a, pa im za povezivost neće trebati USB dongleovi.

Pi 3 je dostupan za online kupnju od danas kod Raspberryevih partnera element14 i RS Components, a nešto kasnije stiže i kod drugih "resellera".

Izvor: Raspberry Pi Blog

Vezani sadržaji
Ključne riječi Wi-Fi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->