Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.03.2016. 16:23

Meta 2 

VIDEO: Meta 2 AR headset bolji od HoloLensa

Kažu da nova inačica naočala za proširenu stvarnost omogućuje savršenu interakciju s hologramima u realnom prostoru.

VIDEO: Meta 2 AR headset bolji od HoloLensa

Za "Space Glasses" AR naočale ekipe iz tvrtke Meta čuli smo prije nego za Microsoftov HoloLens, a nakon što su crowdfundingom uspješno prikupili znatno veći iznos od traženog, sada se vidi da su novac dobro uložili u dalji razvoj, pa su upravo lansirali novi proizvod, Meta 2 AR headset, za koji tvrde da u svemu nadmašuje konkurenciju (uključujući HoloLens), jer nudi znatno bolju slobodu, veći pogled, bolju razlučivost projekcija, te preciznije pozicioniranje i savršenu interakciju s "hologramima" u stvarnom svijetu. Mi bismo jedino rekli da ga Microsoft tuče u dizajnu, jer je ovaj headset sve drugo samo ne lijep, no to je možda nevažno ako je doista tako dobar kao što tvrde u ovom videu. 

Valja reći da novi headset nije finalni proizvod, već developerski model, a od danas se nalazi u online prodaji po cijeni od 949 dolara (6.640 kn), te će se kupcima isporučivati u 3. kvartalu ove godine.

Novi headset donosi vidno polje od 90 stupnjeva, razlučivost od 2560 x 1440 piksela, te može raditi bez problema s dioptrijskim naočalama, pa čak i sunčanim. Za gestualne interakcije i pozicijski tracking na naočalama se s prednje strane nalazi senzorska mreža 720p razlučivosti, dok će vam za reprodukciju zvuka poslužiti 4 zvučnika. Uz headset dobivate i podatkovni kabel koji spajate na HDMI 1.4b ili DisplayPort na PC Windows 8 ili Windows 10 računalu, a uređaj donosi i podršku za Microsoft Office, Adobe Creative Suite i Spotify. Tijekom ove godine planirana je i podrška za Mac računala.

Dakako, tvrdnju Mete da je njihov AR headset bolji od HoloLensa treba zasad uzeti s rezervom, barem dok ne budemo u prilici napraviti jedan usporedni test u Vidilabu.

Izvor: Meta

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->