Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.03.2016. 13:01

Kontroverzna odluka 

Google bana ad blockere iz Google Play trgovine

Google je nedavno nadogradio svoja pravila za aplikacije na Google Playu.

Google bana ad blockere iz Google Play trgovine

Među mnogim korisnicima Android uređaja, relativno su popularni takozvani "ad blockeri", odnosno aplikacije koje blokiraju oglase unutar drugih aplikacija, no kako stvari stoje, njih više nećete moći preuzimati u Google Play trgovini.

Google je naime nadogradio svoj Centar pravila za razvojne programere aplikacija koje se postavljaju u Google Play trgovinu, pa je među primjerima kršenja "temeljnih smjernica za kvalitetuna Google Playu", naveo i "aplikacije koje blokiraju ili ometaju drugu aplikaciju koja prikazuje oglase".

Time su se aplikacije za blokiranje oglasa našle na listi prekršitelja rame uz rame s aplikacijama za varanje u igrama koje utječu na pregled igre drugih aplikacija, aplikacijama koje omogućuju ili navode upute za hakiranje usluga, softvera ili hardvera ili zaobilaženje zaštite, aplikacijama koje pristupaju usluzi ili API-ju ili ih upotrebljavaju na način kojim se krše njihovi uvjeti pružanja usluge, te aplikacijama koje pokušavaju zaobići upravljanje napajanjem sustava, a ne ispunjavaju uvjete za stavljanje na popis dopuštenih.

Ova kontroverzna odluka se zasigurno neće dopasti mnogim developerima, a vjerujemo ni korisnicima koji žele uživati u onim sadržajima koje su preuzeli bez ometanja propagandnim porukama "trećih strana".

Iskreno rečeno, nismo sigurni da će ovaj potez Googleu generirati puno veće količine novca od oglašavanja, jer mislimo da 90 posto korisnika nikada nije ni pokušalo instalirati takve aplikacije, dok će time zasigurno mnoge naljutiti i stvoriti si negativni publicitet.

S druge strane, Google (za sada) nije zabranio "in-browser ad blockere", što znači da korisnici i dalje u Google Play trgovini  mogu preuzimati aplikacije kao što su Adblock Fast, Adblock Browser i Brave Browser, koje služe za blokiranje oglasa unutar internetskih preglednika.

Izvor: Google PlayVezani sadržaji
Ključne riječi Google Google Play ban ad blockeri
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->