Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.01.2012. 12:41

Samsung 

CES 2012: Samsungovi aduti potrošačke elektronike

Pametne perilice, LCD frižideri, fotoaparat s GPS-om, novi prijenosnici, Super OLED televizor, nove usluge...

CES 2012: Samsungovi aduti potrošačke elektronike

Samsung je na sajmu u Las Vegasu otkrio svoju viziju budućnosti industrije potrošačke elektronike.

„Jedina smo tvrtka koja može povezati sve sastavnice elektroničkog života potrošača,“ izjavio je Boo-Keun Yoon, predsjednik i voditelj poslovne jedinice Potrošačke elektronike tvrtke Samsung Electronics. „Od televizora, preko telefona i tableta do računala, fotoaparata i bijele tehnike, omogućujemo smisleno povezivanje svih uređaja. Naše obećanje korisnicima je da će biti u mogućnosti dijeliti sadržaj i uživati u njemu, jednostavno, te bilo gdje i bilo kad.“

Između ostaloga, Samsung je predstavio prvi Super OLED televizor UNES8000 koji posjeduje dvojezgreni procesor, kako bi korisnici mogli pretraživati internet i preuzimati višestruke aplikacije u isto vrijeme.

Joseph Stinziano & Tim with Super OLED TV(7)

Među zanimljivim "pametnim" karakteristikama televizora, izdvajamo interakciju koja omogućava korisnicima da komuniciraju s televizorom putem glasovne kontrole, kontrole pokreta ili prepoznavanja lica. Zahvaljujući ugrađenoj HD kameri i duplim mikrofonima, korisnici jednostavno mogu reći „Hi TV“ kako bi ga uključili glasovnom kontrolom, izreći “Web Browser” kako bi pristupili Internetu, tili pojačati glasnoću zvuka jednostavnim pokretom ruke.

Tijekom konferencije za medije Samsung je predstavio uspjehe svojih Smart TV aplikacija, naglasivši kako je trenutno dostupno više od 1.400 Smart TV aplikacija, uključujući Angry Birds i Discovery Channel, a broj developera je u samo dvije godine povećan s 550 na 25.000.

Samsung je preradio uslugu „AllShare service“ u “AllShare Play” koja omogućuje korisnicima da s lakoćom pristupe osobnom sadržaju gdje god se diljem svijeta nalazili i bez obzira je li pohranjen na televizoru, tabletu, fotoaparatu, telefonu ili računalu.

Samsung je ponudio tri nove ekskluzivne usluge za Samsung pametne televizore: Family Story, Fitness i Kids, omogućujući obiteljima da međusobno dijele slike i poruke, jednostavno sinkroniziraju ciljeve tjelovježbe i aktivnosti, te pomognu djeci da sudjeluju u edukacijskom gledanju dok u isto vrijeme snimaju svaki korak njihova napretka.

Predstavljen je i novi razvojni alat Evolution Kit, čiji će se hardver i softver moći nadograđivati svake godine korištenjem Samsungove vlastite tehnologije "system-on-chip", s ciljem unaprjeđivanja sadržaja i performansi pametnih televizora iz 2012. godine i novijih.

Samsung Mobile je predstavio Galaxy Note pametni telefon, koji će na američkom tržištu biti dostupan u AT&T ponudi, a do sad je već predstavljen diljem svijeta uključujući Europu, Aziju, Bliski istok, Kinu i Koreju, pa nam nije toliko zanimljiv, jer smo ga već imali prilike držati u rukama prije nekoliko mjeseci.

Uz Galaxy Note, Samsung je predstavio i Galaxy Tab 7.7,  tablet debljine od samo 7,9 mm i težine otprilike 226 g, čime je najtanji i najlakši Honeycomb tablet na tržištu.

Što se digitalnih fotoaparata tiče, Samsung je predstavio WB850F, koji se povezuje na Wi-Fi i koristi "dugi zoom" (21x super zoom), najbolji do sad kod Samsunga. Uređaj ima prvi 16 mpx BSI CMOS senzor koji umanjuje nepravilnosti na slici, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja kako bi osigurao kvalitetni prikaz na VGA AMOLED zaslonu veličine 3 inča. Dodatne zanimljive značajke poput GPS-a i Live Landmark čine ga zanimljivim gadgetom za putovanja.

WB850F

Nadalje, Samsung je predstavio novu generaciju prijenosnika serije 9, koji su 21 posto tanji i 28 posto manji od prethodnika, a bit će dostupni sa SuperBright Plus zaslonima veličine 13,3 i 15 inča. Ove verzije će imati drugu generaciju Intel Core procesora i potpuno povezivanje sa SSS.

Također, Samsung je predstavio seriju prijenosnika 5 ULTRA. Tankog i laganog kućišta, te pokretani s Intel Core i5 procesorom, ovi ultra prijenosnici su dostupni sa zaslonima veličine 13,3 i 14 inča. Pokreću se u samo 20 sekundi i "bude" u samo 2 sekunde, a pretraživanje interneta je dvostruko brže nego kod prethodne generacije prijenosnika, navode u Samsungu.

Mogućnost pohranjivanja se također treba naglasiti, budući da posjeduje 500 GB HDD koji se nadopunjava sa 16 GB SSD ExpressCachea.

Series 5 Ultrabook

Što se tiče bijele tehnike, Samsung je predstavio WF457 perilicu s Wi-Fi pristupom i sustavom Smart Control, koji omogućuje korisnicima praćenje ciklusa pranja i vremena preostalog do kraja ciklusa, a informacija o završetku pranja stiže na Samsung pametni telefon putem posebne aplikacije.

Za LCD hladnjake s aplikacijama, Samsung predstavlja aplikaciju za upravljanje namirnicama (Grocery Manager), koja će omogućiti korisnicima da prate rokove trajanja namirnica u hladnjaku, a bit će dostupna za side-by-side hladnjake (RSG309) i French Door hladnjake s 4 vrata (RF4289). 

U svakom slučaju, očito je kako je Samsung u svakoj kategoriji svojih proizvoda odlučio prikazati nešto novo i prilično zanimljivo, osim u slučaju pametnih telefona, jer smo potajice očekivali svjetsku premijeru nekog potpuno novog uređaja.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->