Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.01.2012. 11:51

CES 2012. 

Intel predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Prijenosnici velikih ekrana, tablet&laptop hibridi, ekrani osjetljivi na dodir, prepoznavanje glasa...

Intel predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Na tiskovnoj konferenciji za medije koja se održala na CES 2012. sajmu, Intel je najavio kako će ova godina biti godina Ultrabook računala, snažnih prijenosnika koji će predstavljati kombinaciju tableta i laptopa, posjedovati ekran osjetljiv na dodir, prepoznavati gestikulacije i omogućiti unošenje komandi glasom.

Intelov potpredsjednik PC Client grupe Mooley Eden, demonstrirao je na CES-u razne karakteristike novih Ultrabook prijenosnika, poput prolaženja kroz ekrane Windows 8 Metro sučelja, koncepte laptopa s ekranima osjetljivim na dodir, te korištenje gesti za upravljanje igrom.

Mada nije prezentirana funkcija izdavanja komandi glasom, šef marketinga tvrtke Nuance, Peter Mahooney, objavio je suradnju s Intelom u vezi integracije ove funkcije u Ultrabook računala. Dao je naslutiti kako će Ultrabookovi imati mogućnost izdavanja glasovnih komandi na 9 jezika, uključujući engleski, francuski, nizozemski i mandarinski kineski, te mogućnost prevođenja jezika u realnom vremenu (npr. govorite svojem računalu na engleskom, a ono vam sve prevodi na kineski).

Mada se o tome govorilo kao o mogućnosti budućih prijenosnika, Mahoney je izričito naglasio kako se na tome već ozbiljno radi.

Intel je među ostalim prikazao prijenosnik koji ima mogućnost fizičkog preoblikovanja iz laptopa u tablet, a možda najinteresantniji prikazani Ultrabook je takozvani "Nikiski", koji posjeduje prozirni touchpad na dijelu otvora poklopca. Kada je računalo zatvoreno, prikazuje se prilagođeno Metro sučelje, koje omogućava korisnicima pristup određenim aplikacijama bez da se prijenosnik otvara.

Na videu s CES prezentacije dolje, između ostaloga možete vidjeti kako to funkcionira u slučaju kalendara.

VIDEO: Prezentacija novih Ultrabook računala Intela na CES-u 2012.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->