Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2012. 10:24

Sony 

SimulView omogućuje gledanje dvije slike bez splitscreena

Sonyev 3D ekran podiže igranje na jednu potpuno novu dimenziju. Splitscreen odlazi u prošlost.

SimulView omogućuje gledanje dvije slike bez splitscreena

Ako ste se ikada igrali na konzolama, vjerojatno vam je jedna od omiljenih zabava bila multiplayer igranje na jednom ekranu, pomoću takozvanog splitscreen ekrana. Jedan igrač je na gornjoj ili lijevoj polovici TV-a imao svoju sliku, a drugi (dolje ili desno) svoju.

Sony je proizveo prvi monitor koji omogućuje dvojici igrača da svaki na području čitavog ekrana ima vlastitu sliku, korištenjem "active shutter" tehnologije, koja u osnovi služi za prikaz 3D slike, a koristi njihove aktivne 3D naočale.

monitor

Njihov ekran SimulView možete koristiti na više načina. Kao 3D HD monitor za PC ili TV (ako na njega spojite TV set-top box), ili kao monitor za PS3 koji nudi već navedenu mogućnost gledanja dvije različite slike za dva igrača koji koriste 3D naočale.

 slika koju će gledati svaki igrač biti će 2D 

U ovom zadnjem slučaju, slika koju će gledati svaki igrač će biti 2D, jer sustav brzog treperenja na 240Hz ekranu, koji inače služi za reprodukciju 3D-a ili Blue-Ray diskova, ima ulogu razdvajanja slika pod određenim kutom (lijevom i desnom igraču).

Ovaj 24-inčni ekran u SAD-u košta 499 dolara (2.888 kuna), te uključuje jedan par naočala i igru Motorstorm Apocalypse, a za dodatni par naočala morat ćete platiti još 69,99 dolara.

Što se tiče igara za PS3 koje trenutno podržavaju SimulView, osim u spomenutoj Motorstorm Apocalypse, u ovom originalnom prikazu za dva igrača, možete uživati i u igrama Gran Turismo 5, KillZone 3 i Super Stardust 3D.

Sony navodi kako će i mnoge starije igre koje već posjedujete uskoro moći koristiti na ovaj način, jednostavnim instaliranjem patcheva koji će se nuditi za download preko PSN-a, a nove igre će u sebi već imati uključenu SimulView tehnologiju.

Na žalost SimulView se još ne može kupiti u Europi, ali vjerujemo kako će se ubrzo pojaviti i na našem tržištu, a posebice bismo bili oduševljeni kada bi ta tehnologija funkcionirala i na PC-u, kao i za gledanje TV programa. Zar ne bi bilo sjajno da na istom TV-u dvoje ljudi gledaju dva različita programa? Zasigurno bi bilo manje kućnih ratova u vrijeme emitiranja TV sapunica.

Više informacija o Sony SimulViewu možete pronaći na službenoj stranici.

VIDEO: Sony SimulView

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony PS3 ekran SimulView splitscreen
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->