Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2012. 10:48

OLPC 

Tablet za siromašnu djecu

Organizacija OLPC će na CES-u prikazati tablete namijenjene djeci u zemljama trećeg svijeta.

Tablet za siromašnu djecu

Nakon velikog uspjeha s jeftinim prijenosnicima koje je distribuirala 2007. u zemljama trećeg svijeta, neprofitna organizacija OLPC (One Laptop Per Child), odlučila je ponuditi tablete namijenjene djeci u Africi i Južnoj Americi.

OLPC se za izradu ovog tableta pod nazivom XO 3.0 udružio s proizvođačem čipova Marvellom, koji će ga opremiti procesorom 1Ghz PXA618 i s 512 MB RAM memorije.

Tablet će raditi pod Googleovim Android Honeycomb OS-om, kao i pod OLPC-ovim prilagođenim Linuxom, a cijena će mu iznositi samo 100 dolara.

Na tabletu će se nalaziti interna baterija trajanja do deset sati, a moći će se puniti preko solarnih panela, ili putem ručnog mehanizma na okretanje.

Okretanjem ručice u trajanju od 60 sekundi, tablet će imati energije za 10 minuta rada, što će omogućiti djeci da ga mogu koristiti u uvjetima gdje nema električne struje ili sunčevog svjetla. Ekran tableta iznosi 8 inča, a omogućuje razlučivost 1024x768.

Tablet se neće nalaziti u direktnoj prodaji, već će se distribuirati preko predstavnika zemalja koje će ga naručivati.Vezani sadržaji
Ključne riječi tablet Android Linux OLPC Marvell
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->