Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • LG predstavlja 3D UD TV, 3D naočale, Smart TV, Cinema 3D, kućna kina...
Članak
Objavljeno: 05.01.2012. 13:49

CES 2012. 

LG predstavlja 3D UD TV, 3D naočale, Smart TV, Cinema 3D, kućna kina...

Za ovogodišnji CES sajam LG je pripremio više zanimljivih uređaja i tehnologija koje će uskoro ući u naše domove.

LG predstavlja 3D UD TV, 3D naočale, Smart TV, Cinema 3D, kućna kina...

CES sajam, koji se od 10. siječnja održava u Las Vegasu, LG-u će omogućiti predstavljanje nekih doista zanimljivih, lijepih, i/ili naprednih uređaja, o kojima smo već nešto pisali na našem portalu.

Naravno, najveći interes svih nas predstavlja 3D UD televizor, koji predstavlja najveći 3D Ultra Definiton TV (84 inča), sa zaslonom od 8 milijuna piksela, te četiri puta većom rezolucijom od postojećih Full HD zaslona (3840 x 2160).

Uz to, funkcija kontrole dubine slike (3D Depth Control), omogućava korisnicima da, kontrolirajući 3D efekt, prilagode vizualni doživljaj, dok funkcija zumiranja zvuka (3D Sound Zooming) donosi 3D zvuk, sličan onome u kino dvoranama.

Na sajmu će biti predstavljena i najnovija LG-eva kolekcija 3D naočala, uključujući i F360, koje je osmislio poznati dizajner Alain Mikli.

lg_3d_glasses

"Svi su modeli još laganiji i udobniji, što omogućava gledanje 3D programa i filmova u društvu prijatelja i obitelji“, rekao je Havis Kwon, predsjednik Uprave kompanije LG Home Entertainment.

LG će također prikazati i nove CINEMA 3D pametne televizore koji nude raznolike mogućnosti povezivanja. Među njima je najnovija tehnologija Intel Wireless Display (WiDi) koja omogućava jednostavno i brzo povezivanje televizora i osobnog računala bez kablova ili pristupa internetu. Uz Smart Share Plus, korisnici mogu pristupiti sadržaju pohranjenom na vanjskim uređajima poput osobnih računala, tableta ili pametnih telefona. Smart Share Plus ujedno nudi funkciju Smart Share koja putem Wi-Fi veze prenosi TV sadržaj na druge uređaje poput monitora.

Obzirom da se već dulje vrijeme priča o LG Smart TV-u, na sajmu će biti prikazane i neke nove karakteristike koje do sada nismo imali prilike upoznati, pa ćemo napokon saznati koliko se daleko otišlo u razvoju pametnih televizora, koji bi nam jednog dana mogli zamijeniti mnoge uređaje, uključujući računala.

lg_smart_tv

I za kraj valja napomenuti kako LG nije zaboravio ni nove sustave kućnih kina, koji će također biti prikazani i demonstrirani na CES sajmu, poput BH942PW, koji koristi LG-evu tehnologiju zumiranja 3D zvuka koja neprestano sinkronizira izlazni zvuk s položajem i pokretima 3D slike prikazane na pametnim CINEMA 3D televizorima.

Kako navode iz LG-a, zahvaljujući ovoj tehnologiji gledatelj bi trebao dobiti osjećaj  da uranja u središte akcije, te da je u potpunosti okružen trodimenzionalnom slikom s televizora, te realističnim 3D zvukom. Zumiranjem 3D zvuka moguće je generirati različite dubine zvuka temeljene na kompleksnom algoritmu koji analizira varijacije u dubini prikaza predmeta na 3D televizoru.

lg_hts

CES sajam će doista biti velika prilika LG-u da nam napokon demonstrira sve ono o čemu već pišemo mjesecima, a trebalo bi predstavljati novi korak ka budućnosti multimedijske tehnologije.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->