Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.10.2020. 11:07

iPhone 12 

Baterija iPhonea 12 je manja od iPhonea 11

Usprkos manjeg kapaciteta iPhone 12 zbog softverske optimizacije nudi isto trajanje baterije u odnosu na prošlogodišnji model.

Baterija iPhonea 12 je manja od iPhonea 11

Poznato je da Apple za razliku od proizvođača većine Android telefona, u specifikacijama ne navodi kapacitet baterija svojih iPhoneova, a ni kod najnovije iPhone 12 linije uređaja nije napravio iznimku.

Iz tog razloga, jedini način na koji možete saznati kapacitet baterije je da uređaj rastavite ili da se dočepate službenih dokumenata.

U ovom slučaju, Technoblog je došao u posjed dokumenata za homologaciju iPhoneova 12 od strane brazilske nacionalne telekomunikacijske agencija ANATEL, iz kojih se vidi s kakvim kapacitetima baterija dolaze.

Prema tim dokumentima, iPhone 12 dolazi s baterijom od 2.815 mAh, koja je manja od baterije u iPhoneu 11 (3.110 mAh), no zbog dobro odrađene softverske optimizacije operativnog sustava, novom Appleovom telefonu će trajanje baterije biti isto, odnosno oko 17 sati reprodukcije videa, što odgovara prošlogodišnjem modelu.

Što se tiče malog iPhone 12 mini uređaja, Apple kaže da će mu baterija izdržati 15 sati reprodukcije videa, a iz dokumenata koje ima ANATEL vidi se da se radi o bateriji kapaciteta od 2.227 mAh, koja je u ovom slučaju veća od baterije u prošlogodišnjem iPhone SE uređaju od 1.821 mAh.

Za sada nije poznato kakve baterije imaju iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, koji će krenuti u prodaju idući mjesec.Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple baterija kapacitet iPhone 12
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->