Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.10.2020. 15:02

Sony 

VIDEO: Spatial Reality zaslon za holograme bez naočala

Sonyev novi zaslon s tehnologijom praćenja očiju stvara uvjerljive holograme, a namijenjen je 3D profesionalcima.

VIDEO: Spatial Reality zaslon za holograme bez naočala

3D slika bez posebnih naočala ili headsetova nije nova stvar, no Sony je razvio tehnologiju nove generacije koja funkcionira u kombinaciji s praćenjem oči korisnika. Njegov novi 15,6-inčni Spatial Reality Display zaslon koji će se prodavati za nemalih 5.000 dolara namijenjen je prvenstveno 3D profesionalcima, a na tržište stiže idući mjesec.

Oni koji su imali prilike gledati u ovaj zaslon, kažu da objekti na njemu izgledaju kao da lebde iznad i ispred njega bez obzira iz kojeg kuta ih gledali te stvaraju oštru i plastičnu uvjerljivu sliku prednjih i bočnih stranica objekata, tako da ćete prvi puta kada ga isprobate automatski posegnuti rukom za njima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Tehnologija funkcionira uz pomoć zaslona koji je lećastog dizajna i šalje kutne slike na vaše oko, dok sustav za praćenje oka omogućuje prikaz 3D objekata koji odgovaraju vašem kutu gledanja kojem se neprestano prilagođavaju.

Osim što ćete za uživanje u realističnim hologramima trebati platiti popriličnu svotu za sam zaslon, trebat će vam i moćno računalo, koje bi prema Sonyu trebalo posjedovati Intel Core i7-9700K @ 3,60 GHz procesor ili brži, te grafičku karticu poput Nvidijine GeForce RTX 2070 Super ili jače.

Jedini nedostatak zaslona je što ga istovremeno ne može koristiti više osoba, već isključivo jedna, jer se tehnologija temelji na sustavu za praćenje oči korisnika, koji nije u stanju pratiti više od jednog para očiju.

Zaslon je kompatibilan sa sučeljima za praćenje kretnji ruku korištenjem Leap Motion kontrolera.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->