Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.10.2020. 15:11

Canon 

VIDEO: PowerShot Zoom je kamera i dalekozor

Ovo je jedinstveni proizvod kojim se Canon želi vratiti na tržište koje su mu ukrali pametni telefoni.  

VIDEO: PowerShot Zoom je kamera i dalekozor

Poznato nam je svima da su male jeftine kompaktne kamere gotovo nestale s tržišta jer su ih izgurali pametni telefoni čije kamere nude sve što su nudili ti mali fotići.

Canon je došao na ideju kako jedan takav proizvod vratiti na tržište, pa je lansirao PowerShot Zoom kameru koja više djeluje poput malog monokularnog dalekozora nego kao fotić. Osim što omogućuje snimanje 12-megapikselnih fotki i 1080p videa na 30 fps, PowerShot Zoom vam može poslužiti i kao dalekozor za planinarenje, promatranje ptica, gledanje predstava, koncerata i za druge namjene.

Kako bi kamera bila mala i kompaktna, Canon ju je opremio relativno malim senzorom od 1/3 inča i f/5,6-6,3 objektivom koji podržava 100 mm ili 400 mm fokalne dužine, a tu je i digitalni zoom koji predstavlja ekvivalent od 800 mm, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Snimke se pohranjuju na microSD karticu, a u uređaj je ugrađena i optička stabilizacija, kao i autofokus s praćenjem lica, dok vam baterija s jednim punjenjem može omogućiti snimanje oko 150 fotografija, odnosno izdržat će vam oko 70 minuta snimanja slika i videa.     

Pomoću Canon Camera Connect aplikacije za pametni telefon, svoje video snimke i fotografije možete jednostavno dijeliti na društvenim mrežama i slati prijateljima.

Canon PowerShot Zoom će na tržište stići krajem studenog ove godine, a prodavat će se po cijeni od 300 dolara, odnosno oko 1.930 kn. Čini nam se malo previše za ono što nudi, no nećemo ništa prejudicirati dok se ne nađemo u prilici probati.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->