Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.04.2018. 14:43

Nadogradnja 

Aplikacija vam govori koji je pas na fotki

Osim pasa nadograđena Google Photos aplikacija će prepoznavati mačke i biljke.

Aplikacija vam govori koji je pas na fotki

Prije nekoliko godina u svijetu je jako odjeknula vijest o Googleovoj umjetnoj inteligenciji koja može prepoznavati mačke, a sada taj isti AI stiže i u naše pametne telefone.

Google je naime objavio kako će tijekom ovog tjedna nadograditi aplikaciju Google Photos (Google fotografije) aplikaciju za Android i iOS novom značajkom za Google Lens koja će imati mogućnost prepoznavanja pasa, mačaka, biljaka i još ponekih stvari.

U trenutku pisanja ovog članka nadogradnja još nije stigla pa vam ne možemo reći iz prve ruke koliko je Googleova umjetna inteligencija uspješna u prepoznavanju, no vjerujemo kako ćemo vrlo brzo imati priliku to provjeriti.

Kada vam se aplikacija nadogradi novom značajkom, s donje desne strane zaslona pojavit će vam se nova ikonica. Nakon što u aplikaciji otvorite fotku peseka, mace ili cvjetića i pritisnete na ikonicu, AI će analizirati sliku prema karakterističnim točkama i uspoređivati je sa svojom bazompodataka. Ukoliko prepozna što se nalazi na slici (u čemu je prema tvrdnji Googlea vrlo uspješan), ispod fotografije će prikazati naziv vrste(recimo pasmine) i ispisati kratki opis s glavnim značajkama.

Kada ovo proradi, voljeli bismo da nam u komentarima na Facebooku javite koliko je AI uspješan i jeste li ga uspjeli zbuniti sličicom svojeg slatkog klempavog mješanaca.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam