Nalazite se
  • Pop Tech
  • Musk dobio dozvolu za svemirski internet
Članak
Objavljeno: 02.04.2018. 10:45

Starlink 

Musk dobio dozvolu za svemirski internet

FCC je SpaceX-u izdao dozvolu za pokretanje globalne internetske usluge Starlink. 

Musk dobio dozvolu za svemirski internet

Američka Federalna komunikacijska komisija FCC izdala je dozvolu svemirskoj tvrtki SpaceX za pokretanje usluge Starlink, kojom bi ljudima na svakom mjesta na Zemlji trebao biti omogućen pristup internetu pomoću Muskove mreže satelita.

Kada bude dovršen, sustav će se sastojati od 4.425 niskoorbitnih satelita koji će omogućiti bežični internet poput WiFi-a, a raditi će na Ka-band i Ku-band frekvencijama.

Svemirski internet bi trebao započeti s radom već iduće godine, kada bi SpaceX prema očekivanjima Muska trebao dovesti najmanje 800 satelita u orbitu, dok će čitav planet signalom biti pokriven 2024. godine.

Lansiranja već započinju (testni sateliti su već lansirani prošle godine), a o detaljima usluge, njezinim cijenama, uvjetima, opremi i ostalim elementima zasad još nema previše informacija. Koliko će se to odraziti na zemaljske teleoperatere i kakve će biti brzine prijenosa podataka tek trebamo saznati, no Muskov "svemirski internet za sve" mogao bi predstavljati veliku prekretnicu u telekomunikacijama budućnosti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam