Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2016. 13:07

Google I/O 2016 

Google Allo: Roboti će sami chatati umjesto nas

Google je predstavio aplikaciju Allo koja vam između ostaloga omogućuje automatsko pametno odgovaranje na poruke.

Google Allo: Roboti će sami chatati umjesto nas

Na svojoj Google I/O 2016 konferenciji za developere, Google je predstavio nove mobilne aplikacije Allo i Duo koje bi nam trebale unaprijediti, olakšati, automatizirati i ubrzati komunikacije, odnosno sustav poruka i video poziva.

Mada imamo osjećaj da se na tržištu već nalazi dovoljno takvih aplikacija, pa se danas češće odlučujemo da neke više ne koristimo, nego što nam pada na pamet instaliranje novih, Google se s time očito ne slaže.

Uglavnom, za Allo kažu da je to aplikacija za pametne poruke koja olakšava konverzacije i čini ih izražajnijim. Ona se temelji na broju telefona, što znači da vam omogućuje stupanje u kontakt s bilo kim iz vašeg telefonskog imenika, a uz integraciju strojnog učenja donosi pametne značajke koje će vam još više unaprijediti konverzacije.

Allo posjeduje Smart Reply značajku koja omogućuje automatsko odgovaranje na poruke, a napravljena je tako da tijekom vremena uči od vas, te nudi sugestije koje odgovaraju vašem stilu komuniciranja, pa će na primjer otkriti jeste li osoba koja koristi izraz  "haha" ili "LoL", a kako će vrijeme prolaziti, biti će sve uspješniji u "glumljenju" vaše ličnosti. 

Smart Reply također radi i sa slikama, pa može ponuditi sugestije koje su u korelaciji s onim što se nalazi na njima. Ako vam prijatelj recimo pošalje sliku porcije ćevapa, Allo će ponuditi odgovore poput "njam", "fino" ili "obožavam ćevape".

Aplikacija u sebi posjeduje Google Asistenta, što znači da svoje poruke nećete uopće morati tipkati, već ćete ih diktirati, ili dopustiti digitalnom asistentu da ih sam "smišlja" i šalje prijateljima kao vaš osobni chat-bot sekretar.

U aplikaciju je ugrađen i "Inkognito mod", u kojem će vam chatovi biti zaštićeni end-to-end enkripcijom i diskretnim notifikacijama.

Može li Allo ozbiljnije konkurirati na tržištu kojim vladaju Whatsapp, Viber i drugi servisi za sada je teško prognozirati, jer sve ovisi o tome koliko će biti fora korisnicima.  Mi u njemu vidimo problem koji bi se mogao očitovati u tome da vaši prijatelji neće nikada biti sigurni stižu li im vaše ili botove riječi.

Da se malo našalimo, uskoro bi roboti na našim telefonima mogli lijepo sami razgovarati i družiti se, pa se postavlja pitanje što ćemo im uopće mi.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->