Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2016. 15:59

Google I/O 2016 

VIDEO: Daydream platforma za Googleov VR

Google predstavio svoju novu VR platformu, VR kontroler, te rani koncept novog headseta.

VIDEO: Daydream platforma za Googleov VR

Na Google I/O 2016 događanju Googleovi stručnjaci nisu zapostavili ni VR tehnologiju koja doživljava sve veći procvat u posljednje vrijeme, pa su predstavili novu mobilnu VR platformu pod nazivom Daydream, koja će doći u sklopu novog Android N operativnog sustava.

Prema riječima Googlea, ona pruža korisniku cijeli ekosustav u kojem se može koristiti VR sadržaje, a dolazi kao kompletno rješenje s home screenom na kojem će se nalaziti sve VR aplikacije koje ćete instalirati na svoj telefon.

Google-Daydream-VR-4

Google je ujedno stvorio i brojne VR inačice svojih poznatih aplikacija, koje uključuju Google Play Store, Play Movies, YouTube, Street View i Google Photos, te je najavio da će svoje igre i aplikacije za okruženje Daydream VR-a prilagoditi i druge tvrtke poput CNN-a, HBO-a, Lionsgatea, Netflixa, Ubisofta i Electronic Artsa.

Trenutni minus Daydreamu je to što će raditi isključivo na novim (čitaj skupljim) smartfonima opremljenim Android N OS-om, a da bi vaš telefon mogao podržavati Daydream morat će zadovoljiti određeni minimalni framerate, te neće smjeti imati latenciju veću od 20 ms.

Prvi smartfon koji će podržavati platformu će biti Huawei Nexus 6P.

Pored toga, predstavljen je i bežični kontroler koji će služiti za upravljanje VR sadržajima, koji u sebi sadrži senzore pokreta, pa će vam omogućiti da ga koristite za upravljanje virtualnim likovima, oruđem i oružjem u VR igrama i aplikacijama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na događanju je predstavljen i koncept novog Googlevog VR headseta, no moramo reći da se očito radi o konceptu koji se nalazi u jako ranoj fazi, jer prezentirani crtež gadgeta djeluje poput ronilačke maske za malu djecu te je ružniji od Google Cardboarda, pa vjerujemo da će do izlaska na tržište pretrpjeti mnoštvo promjena u smislu dizajna.

Google Daydream VR

Nije nam poznato želi li se Google ovime nadmetati sa Samsung Gear VR-om, ili će njegova platforma i gadgeti biti samo nova generacija Cardboarda. 

Izvor: VidilabVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->