Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2016. 13:57

Google I/O 2016 

VIDEO: Duo aplikacija za savršene video pozive

Googleova nova aplikacija trebala bi funkcionirati savršeno bez obzira imali brzu ili sporu konekciju.

VIDEO: Duo aplikacija za savršene video pozive

Osim Allo aplikacije za "pametne poruke", Google je na svojoj Google I/O 2016 konferenciji predstavio i aplikaciju za video pozive pod nazivom Duo, za koju tvrde da je kvalitetnija od svih postojećih koje se danas nalaze na tržištu, što znači da bismo Skype, FaceTime i slične aplikacije po njima trebali uskoro baciti u smeće.

Za Duo kažu da je brza "jedan-na-jedan" video aplikacija namijenjena svakome, bez obzira koristio Android ili iOS gadgete, te bez obzira imao brzu ili sporu konekciju, pa će vam kako tvrde, omogućiti vrlo kvalitetne video pozive bez obzira nalazite li se u Umagu, Karlovcu, New Delhiju ili New Yorku.

Poput Allo aplikacije, Duo se također temelji na broju telefona, što znači da vam omogućuje uspostavljanje poziva sa svakim u vašem imeniku s kim želite održati video chat seansu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Jedna od značajki koje posebno ističu je Knock Knock, koja vam donosi live preview videa pozivatelja prije nego što odgovorite na poziv. To znači da ćete prije uspostave veze vidjeti tko je s druge strane, što radi i gdje se nalazi, pa ćete shodno tome odlučiti hoćete li video-chatati s njim, ili ćete ga radije ignorirati ako vidite da se recimo nalazi u birtiji, pijan kao domaća životinja od koje se proizvode čvarci.

Google kaže da se Duo videopozivi održavaju u izvrsnoj HD kvaliteti do 720p, te vrhunskoj kvaliteti zvuka, a komunikacijski sustav je napravljen tako da radi dobro i na zagušenim i sporim mrežama, pa će vam čak i u uvjetima limitirane propusnosti optimizirati kvalitetu slike i zvuka, kako biste mogli imati najbolju kvalitetu koja je moguća u tim uvjetima.

Pored toga kažu da Duo omogućuje i brze tranzicije između mobilnih mreža i WiFi-a pa se nikada nećete morati brinuti na kojoj se mreži nalazite.

Kao i u slučaju s Allo aplikacijom, Duo video komunikacije su zaštićene zbog očuvanja privatnosti i sigurnosti end-to-end enkripcijom.

Googleova nova video aplikacija će biti dostupna ovog ljeta i to za Android i iOS platforme, a već se sada možete predregistirati za nju putem ove poveznice u Google Play trgovini.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->