Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Sprava za vježbanje od 2 milijuna dolara
Članak
Objavljeno: 16.05.2020. 11:07

OYO Nova Gym 

VIDEO: Sprava za vježbanje od 2 milijuna dolara

U samo dva tjedna Kickstarter kampanje OYO Nova Gym je prikupio rekordnu količinu novca u kategoriji fitness opreme.

VIDEO: Sprava za vježbanje od 2 milijuna dolara

Američka tvrtka OYO Fitness poznata po svojim originalnim spravama za vježbanje, na Kickstarteru je izuzetno uspješno "crowdfundala" svoj novi proizvod - spravu za vježbanje pod nazivom OYO Nova Gym.

Ovo je drugi proizvod tvrtke koja je za svoju prvu spravu OYO Gym svojedobno prikupila više od 500.000 dolara, a sada je postavila novi rekord u kategoriji fitness sprava na Kickstarteru, prikupivši gotovo 2 milijuna dolara 30 dana prije isteka kampanje.

Isto kao i prva sprava, OYO Nova Gym se temelji na SpiraFlex tehnologiji koju je osnivač tvrtke Paul Frances u početku razvio za NASA-u i koristi se i danas na Međunarodnoj svemirskoj postaji za vježbanje astronauta.

Ukratko rečeno, radi se o tehnologiji koja pomoću opruga i zupčanika stvara različite vrste otpora koji simuliraju potezanje, dizanje i guranje "tereta" pod raznim opterećenjima, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

U odnosu na prvu spravu, sada je povećan otpor koji omogućuje vježbanje pod dvostruko većim opterećenjem, dok je istovremeno sama sprava ostala iste težine i jednako je jednostavna za transport. Prema riječima OYO Fitnessa, sprava će vam omogućiti izvođenje više od 100 vježbi za prsa, leđa, ruke, trup i noge.

Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, OYO Fitness je za promociju angažirao i NASA-inog astronauta Leroya Chiaoa koji je vježbanje sa SpiraFlex tehnologijom Paula Francesa svakodnevno koristio na ISS-u tijekom svojeg šestomjesečnog boravka u svemiru s ciljem sprječavanja atrofije mišića.

Mi nekako mislimo da je uspjeh kampanje na Kickstarteru vjerojatno više izazvan "lockdownom" zbog pandemije koronavirusa, jer su ljudima kod kuće upravo tada najviše trebale sprave za vježbanje, a vjeruju da bi im (zlu ne trebalo) mogle dobro doći najesen, kada bi se opaki virus mogao vratiti.

OYO Nova Gym putem Kickstartera u "early bird" ponudi možete naručiti za 149 dolara (plus troškovi dostave za Hrvatsku), a isporučit će vam ga u listopadu 2020.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->