Nalazite se
  • Pop Tech
  • Intel kupuje proizvođača aplikacije za javni prijevoz
Članak
Objavljeno: 05.05.2020. 13:39

Moovit 

Intel kupuje proizvođača aplikacije za javni prijevoz

Ova akvizicija će pomoći Intelovom Mobileyeu u pokretanju usluge robota taksija.

Intel kupuje proizvođača aplikacije za javni prijevoz

Intel je objavio da će za 900 milijuna dolara kupiti proizvođača aplikacije za javni prijevoz Moovit, koju koristi više od 800 milijuna korisnika u više od 3.000 gradova i 102 države svijeta.

Moovit procesira podatke lokalnih pružatelja javnog prijevoza i svoje zajednice korisnika kako bi omogućio usluge mapiranja i planiranja putovanja, no u okviru Intela će služiti za potrebe njegove tvrtke za autonomnu vožnju Mobileye.

"Moovit je snažan brand kojem vjeruju stotine milijuna ljudi širom svijeta. Zajedno s opsežnim mogućnostima tvrtke Mobileye u području izrade karata i tehnologija autonomne vožnje, moći ćemo ubrzati timeline kako bismo transformirali budućnost mobilnosti", izjavio je Amnon Shashua, predsjednik uprave Intelove akvizicije Mobileye.

moovit

Intel je kupio Mobileye 2017. godine za 15,3 milijarde dolara i njegovi sustavi autonomne vožnje i pomoći u vožnji danas se koriste u 300 modela automobila 25 proizvođača. U partnerstvu s Volkswagenom Mobileye se uskoro sprema pokrenuti uslugu električnih autonomnih taksija na poziv u Kini.

Mobileye će koristiti Moovitove podatke za poboljšanje prediktivnih tehnologija koje se temelje na potrebama korisnika i uzorcima prometa, a Moovitove podatke će ujedno pružati javnim prijevoznicima i prometnim vlastima.Vezani sadržaji
Ključne riječi akvizicija Intel Mobileye Moovit
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->