Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prvi funkcionalni teleporter uskoro na tržištu
Članak
Objavljeno: 10.02.2020. 15:44

PORTL 

VIDEO: Prvi funkcionalni teleporter uskoro na tržištu

Pomoću ovog uređaja moći ćete se uvjetno rečeno teleportirati u bilo koji dio svijeta.

VIDEO: Prvi funkcionalni teleporter uskoro na tržištu

David Nussbaum je dugogodišnji pisac, scenarist, producent i tehnološki inovator u zabavnoj industriji, a u posljednjih 6 godina bavi se tehnologijom holograma, pa je hologramske izvođače već dovodio na brojne pozornice i TV emisije, u suradnji sa poznatim producentskim tvrtkama poput Sony Picturesa i Universal Studiosa.

Kako bi tehnologiju holograma doveo u svakidašnji život, Nussbaum i njegova tvrtka PORTL razvili su istoimeni prozirni 4K zaslon koji djeluje poput teleportera iz Star Treka, omogućujući svakom da se teleportira u bilo koji dio svijeta. Zaslon je smješten u veliki "ormar" i može reprezentirati ljude u pravoj veličini, a posebno je uvjerljiv zbog toga što virtualni objekt ili osoba u njemu baca sjenu na pozadinu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nussbaum je ovih dana predstavio novu inačicu PORTL 2.0 holografskog zaslona koji djeluje još uvjerljivije te je opremljen zvučnicima i kamerom koja se može uključivati na prepoznavanje pokreta i zaslon učiniti još interaktivnijim. To mu omogućuje da se automatski uključuje prilikom recimo ulaska neke osobe u muzej, gdje će vas dočekati virtualni Tesla, Einstein ili Picasso. Nussbaum vjeruje da bi se PORTL uskoro mogao naći posvuda oko nas umjesto postojećih reklamnih panoa, "pingvina" i klasičnih oglašivačkih zaslona, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->