Nalazite se
  • Pop Tech
  • Dyson patentira slušalice s pročišćivačem zraka
Članak
Objavljeno: 08.02.2020. 11:02

Dyson 

Dyson patentira slušalice s pročišćivačem zraka

Poznati proizvođač hi-tech usisivača patentira slušalice koje će čuvati korisnike od štetnih čestica u zraku.

Dyson patentira slušalice s pročišćivačem zraka

Poznata britanska tehnološka tvrtka Dyson koja je najpoznatija po hi-tech usisivačima i kućnim uređajima poput sušila za ruke, ventilatora bez vlakana, grijača i sušila za kosu, u zavodu za intelektualno vlasništvo Ujedinjenog kraljevstva podnijela je patentni zahtjev za slušalice u koje je ugrađen pročišćivač zraka.

U opisu patenta Dyson navodi da bi njihove slušalice mogle biti uspješne u borbi protiv štetnog učinka zagađenja zraka u gradovima.

Ako se pitate u čemu je fora pročišćavat zrak na ušima kada je najveći problem u udisanju zagađenog zraka, Dysonov patent misli upravo na to. Naime, slušalice su opremljene dodatnom trakom koja se postavlja ispred korisnikovih usta i kroz koju mu dolazi čisti zrak.

Drugo pitanje koje se odmah nameće je buka motora koji služe za usisavanje zraka. Obzirom da se radi o proizvodu namijenjenom slušanju glazbe, nekakvo zvrndanje ne bi imalo nikakvog smisla, a Dysonov patent navodi da se motori vrte brzinom od 12.000 okreta u minuti kako bi izvlačili prosječno 1,4 litre zraka u sekundi, što je primjerice 10 puta brže u odnosu na prosječni ventilator u računalu.

Ne znamo kako je Dyson riješio taj problem s bukom, pa treba pričekati da vidimo hoće li se ovaj patent jednog dana pretvoriti u tržišni proizvod.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam