Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Započelo FIFA eClub svjetsko nogometno prvenstvo
Članak
Objavljeno: 07.02.2020. 13:09

FIFA eClub WC 2020 

VIDEO: Započelo FIFA eClub svjetsko nogometno prvenstvo

Natjecanje uključuje eSports klanove i ekipe koje su osnovali Manchester City, Roma i drugi nogometni klubovi. 

VIDEO: Započelo FIFA eClub svjetsko nogometno prvenstvo

U Milanu je započela grupna faza svjetskog prvenstva u klupskom virtualnom nogometu FIFA eClub WC 2020, gdje se 24 ekipe natječu za pokal pobjednika i novčanu nagradu u visini od 40.000 dolara.

Nakon kvalifikacija koje su se održavale prošle godine, najbolji timovi su se kvalificirali za natjecanje uživo na PlayStation i Xbox konzolama, a među njima se osim poznatih eSports klanova poput Fnatica i Fazea nalaze momčadi koje su osnovali "pravi" nogometni klubovi, odnosno Olympique Lyoinais, FC Basel 1893 esports, Borussia-E-Sports, AS Roma, FK Austria Wieen, Manchester City eSports i Sporting CP Esports.  

Model natjecanja je sličan Svjetskom prvenstvu u nogometu na kojem je Hrvatska osvojila drugo mjesto, što znači da je po 6 momčadi raspoređeno u četiri grupe, nakon čega po dva prvoplasirana tima iz svake grupe kreću u sljedeću fazu natjecanja. Mečevi se igraju u 1v1 natjecanju na Xbox konzoli, potom 1v1 na PlayStationu, a potom će biti odlučeno hoće li treći meč biti odigran na PlayStationu ili Xboxu u 2v2 natjecanju.

Finale će se održati u nedjelju 9. veljače, nakon čega će FIFA uručiti pehar pobjedniku i novčane nagrade najuspješnijim sudionicima u ukupnoj visini od 100.000 dolara. Ovo je daleko od Fortnite prvenstva na kojem je pobjednik osvojio milijun dolara, ali bi možda u budućnosti virtualna nogometna prvenstva mogla zavrtjeti veći novac, ukoliko postanu popularna kao što to FIFA očekuje.

Više informacija o FIFA eClub WC 2020 možete pronaći na ovoj poveznici, a video prijenose uživo pratite ovdje.

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->