Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Golubovi prate zagađenja nosivim senzorima
Članak
Objavljeno: 16.03.2016. 12:53

Pigeon Air Patrol 

VIDEO: Golubovi prate zagađenja nosivim senzorima

Kvalitetu zraka u Londonu prati mala flota golubova opremljena specijalnim ruksacima.

VIDEO: Golubovi prate zagađenja nosivim senzorima

Tvrtka Plume Labs koja se bavi prodajom proizvoda vezanih uz ispitivanje zagađenja okoliša, u suradnji s marketinškom agencijom DigitasLBi započela je projekt praćenja čistoće zraka u Londonu pod nazivom Pigeon Air Patrol, korištenjem zračne "flote" utreniranih golubova.

Golubovi na sebi nose specijalne male naprtnjače u kojima se nalaze senzori koji su u stanju mjeriti razine dušikovog dioksida, jednog od najvećih zagađivača u gradovima, te razine ozona, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Obzirom da u zraku istovremeno nije nikada više od 10 ptica, količina podataka je relativno mala, no stanovnici Londona na svojem računalu ili pomoću aplikacije za pametni telefon mogu pratiti na kojem se području golubovi nalaze u određenom trenutku, te saznati kakva je tamo kvaliteta zraka.

Naprtnjače sa senzorima

Specijalni ruksaci sa senzorima za golubove.

Projekt se zasad nalazi u fazi kratkoročnog testiranja, te mu je osnovni cilj reklamiranje nosivog senzora koji proizvodi Plume Labs, no ukoliko privuče veću pozornost javnosti i medija, jednog dana bi mogao postati i nešto više od marketinške kampanje.

Izvor: Pigeon Air Patrol

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam