Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: AI IBM Watsona u hotelskom concierge robotu
Članak
Objavljeno: 09.03.2016. 12:38

Connie 

VIDEO: AI IBM Watsona u hotelskom concierge robotu

Hotel Hilton McLean je prvi na svijetu u kojem radi robot s umjetnom inteligencijom IBM Watsona.

VIDEO: AI IBM Watsona u hotelskom concierge robotu

IBM je objavio kako će se umjetna inteligencija IBM Watson superračunala po prvi puta naći u hotelskom osobnom asistentu, odnosno "conciergeu", koji dolazi u obliku malog Conniea, odnosno Nao robota u hotelu Hilton McLean u Virginiji.

Drugim riječima Connie će u hotelu dočekivati goste, te će odgovarati na pitanja o svim hotelskim sadržajima, rasporedima i uslugama, a pamet će mu omogućiti AI čuvenog IBM-ovog superračunala.

Robot je dizajniran kako bi unaprijedio interakciju s ljudima, a sve razgovore s gostima će pohranjivati, kako bi ih mogao koristiti kao reference u budućim komunikacijama, što znači da će učiti sve o željama, navikama i potrebama specifičnih gostiju, kako bi im mogao biti sve korisniji, baš kao što su to "živi" conciergei u hotelima, koji se brinu za zadovoljstvo svakog gosta, kao što to možete vidjeti u ovom videu. 

Connie će osim na pitanja o hotelskim sadržajima, gostima odgovarati i na pitanja o turističkim lokacijama, restoranima, kulturnim i drugim sadržajima, obzirom da će imati i pristup u WayBlazerovu platformu za putovanja. Eto još jedno radno mjesto je ugroženo robotima, no tek trebamo vidjeti koliko će gosti biti zadovoljni Conniem.

Izvor: IBM

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->