Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Sporiji od Rimca a drži rekord
Članak
Objavljeno: 07.03.2016. 14:13

Genovation GXE 

VIDEO: Sporiji od Rimca a drži rekord

Genovation GXE je najbrži cestovno legalni prema američkoj organizaciji IMRA.

VIDEO: Sporiji od Rimca a drži rekord

Električni superautomobili postaju sve atraktivniji, jači, bolji i brži, a hrvatski Concept_One kojeg proizvodi tvrtka Rimac Automobili, jedan je od onih koji dolaze s najmoćnijim performansama na tržištu.

Mada je poznato da je Rimčev auto vozio brže od 305 km/h, te je u stanju ići i do 350 km/h, tvrtka Genovation Cars je ovih dana dobila potvrdu od organizacije IMRA (International Mile Racing Association), u kojoj se navodi da je njihov električni automobil Genovation GXE "najbrži cestovno legalni auto na svijetu", obzirom da je na službenom testiranju postigao top brzinu od 186,8 MPH, odnosno 300,62 Km/h, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Bez obzira što mislili o tome, činjenica je da auto djeluje doista lijepo i moćno, no valja reći da se ne radi o originalnom vozilu, već o prerađenom Chevy Corvette automobilu, što znači da ga (za razliku od Concepta_One) ne možete kupiti gotovog, već naručiti da vam ga naprave, pa bi se prije moglo reći da se radi o prototipu, a ne serijski proizvedenom (produkcijskom) vozilu.

Nadamo se da će Rimac uskoro pozvati neku organizaciju da testira Concept_One ili još bolje novi Concept_S, kako bi se i hrvatski proizvođač mogao malo praviti važan s "papirom". Naravno, ako mu to uopće nešto znači u životu.

Izvor: Genovation Cars

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam