Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Egzoskelet za trčanje brzinom do 26 km na sat
Članak
Objavljeno: 16.04.2024. 14:38

Dnsys 

VIDEO: Egzoskelet za trčanje brzinom do 26 km na sat

Korištenjem ovog egzoskeleta možete trčati, hodati i planinariti znatno lakše i brže.

VIDEO: Egzoskelet za trčanje brzinom do 26 km na sat

Kineski startup Dnsys razvio je egzoskelet za sve terene koji uz pomoć motora, napredne tehnologije prijenosa i umjetne inteligencije vašem tijelu daje nadljudske sposobnosti u hodanju, trčanju i planinarenju.

Nakon što egzoskelet pričvrstite na struk i bedra dobit ćete dodatnih 900 W snage za svoje aktivnosti u prirodi što će vam navodno omogućiti da trčite brzinama većim od 26 km/h.

ds

Dnsys kaže da ovaj egzoskelet nije namijenjen profesionalnim sportašima i iskusnim planinarima u dobroj kondiciji, već običnom pučanstvu te bi zbog toga mogao biti jako dobar u popularizaciji aktivnosti na otvorenom među "običnim ljudima" i otvoriti im mogućnost da ne odustaju od rekreacije na otvorenom zbog eventualnih tjelesnih ograničenja.

Sam egzoskelet je težak samo 1,6 kg, što znači da vam neće dodati previše težine, čime bi mogao poništiti efekt poboljšanja performansi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uloga umjetne inteligencije u egzoskeletu je da analizira pozicioniranje vaših nogu pri trčanju ili hodanju pomoću ugrađenih senzora više tisuća puta svake sekunde. Te informacije prolaze kroz napredne algoritme umjetne inteligencije na dvojezgrenom procesoru od 240 MHz koji donose trenutnu prilagodbu snage motora tempu i pokretima korisnika, a AI također uči pokrete vlasnika tijekom vremena kako bi mogao bolje personalizirati svoje prilagodbe tijelu korisnika.

X1 će vam također koristiti i na nizbrdicama, stvaranjem otpora za održavanje sporijeg, stabilnijeg tempa koji štiti koljena nositelja i pruža precizniju kontrolu stopala.

2_80a29ce3-283a-4d34-8ffb-03f9172510ef

Dnsys procjenjuje domet baterije na oko 25 do 30 km, što znači da će vam pružiti dovoljno snage za cjelodnevno pješačenje, a korisnici također mogu zamijeniti baterije u hodu i time udvostručiti domet. Dnsys kaže da će baterije nakon samo osam minuta priključenih na punjač mobilnog telefona dodati 20 posto snage, a tu je i integrirana obnova kinetičke energije (KERS) koja pomaže maksimizirati vrijeme rada baterije.

Što se tiče osnovne konstrukcije, X1 dolazi s mješavinom ultralakih materijala koji uključuju aluminij za zrakoplove i ugljična vlakna.

Projekt uskoro dolazi na Kickstarter, gdje ćete X1 moći naručiti u tri različita modela, a najjeftiniji će se prodavati za 399 američkih dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Dnsys
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->