Nalazite se
  • Pop Tech
  • Muskov robotaksi dolazi u kolovozu
Članak
Objavljeno: 06.04.2024. 22:22

Tesla 

Muskov robotaksi dolazi u kolovozu

Musk vjeruje da će taksi služba pomoću samovozećih automobila predstavljati glavni oblik prijevoza za budućnost.

Muskov robotaksi dolazi u kolovozu

Neki modeli električnih Tesla automobila već duže vrijeme sadrže sustave za pomoć vozaču i poluautomatske autonomne sustave vožnje, a ako platite dodatnih 12.000 dolara na osnovnu cijenu od 40.000 dolara za Tesla Model 3, dobit ćete sustav potpuno autonomne vožnje za koji uopće nije potrebno da u autu sjedi vozač, mada to po zakonima još nije dopušteno, pa još uvijek za upravljačem mora sjediti kvalificirani vozač koji nadgleda kako robot vozi.

Elon Musk je prije više godina rekao da budućnost osobnih vozila leži u autonomnim vozilima, a najavio je i uvođenje robotaksi službe, baš kao i naš Matija Rimac, a i jedan i drugi to već neko vrijeme testiraju, dok Waymo, podružnica Googleove matične tvrtke Alphabet,  radi na autonomnim uslugama dijeljenja vožnje.

Sada je Musk na X-u (Twitteru) objavio da će 8. kolovoza ove godine predstaviti Tesla Robotaxi, no po svojem starom običaju osim te kratke obavijesti nije iznio nikakve detalje.

Musk je već prije rekao da će robotaksiji funkcionirati kao potpuno autonomni taksiji i zarađivati će novac svojim vlasnicima tako da će potpuno samostalno prevoziti putnike. Također je rekao da će vozila trajati 11 godina tijekom kojih će prijeći više od 1,6 milijuna kilometara i donositi dobit vlasnicima od 30.000 dolara svake godine.

Hoće li Muskov robotaxi postati prvi automobil sposoban za komercijalni servis za prijevoz putnika bez vozača, ili će to biti Rimac koji bi svoj robotaksi trebao predstaviti 26. lipnja, znači više od mjesec dana prije Tesle, saznat ćemo uskoro.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Tesla
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->