Nalazite se
  • Pop Tech
  • Mod za stari Doom s mikrotransakcijama
Članak
Objavljeno: 15.04.2024. 12:22

Guy Dupont DOOM 

Mod za stari Doom s mikrotransakcijama

Mikrotransakcije su stigle i u originalni Doom, pa sad možete kupovat iteme koje pronađete u igri.

Mod za stari Doom s mikrotransakcijama

Legendarni Doom iz 1993. godine je igra koja se do sada našla na svim mogućim uređajima sa zaslonom i mikroprocesorom pa smo ga mogli vidjeti na bankomatima, glačalima, pećnicama, hladnjacima, robotskim kosilicama, a nedavno čak i na bakterijskoj stanici.

Entuzijast i haker Guy Dupont je odlučio igru modificirati mikrotransakcijama, odnosno kupnjama unutar igre, što je jedna od značajki koje se danas nalaze u mnogim, prije svega free-to-play, i još gore, "free-to-win" igrama.

Njegov "Guy Dupont DOOM" mod omogućuje da vam se pri pronalasku bilo kojeg predmeta, oružja ili drugog "itema" pokaže QR kod, koji potom možete skenirati mobitelom, nakon čega će vam se pokazati opcija za plaćanje.

Drugim riječima, Dupont kaže da bi vlasnik licence mogao uvesti naplatu svih stvari koje pronađete u igri, mada su one do sada uvijek bile besplatne.

Jasno je da to nema nikakvog smisla i da se radi samo o zafrkanciji s kojom nam želi reći kako mu idu na živce transakcije unutar igara, no čovjek se očito lijepo zabavio programiranjem ove značajke, kao što možete vidjeti u ovom videu objavljenom u njegovom postu na X mreži.

Vjerujemo da su Romero i ekipa sada jako žalosni što 1993. nije bilo QR kodova i pametnih telefona jer su mogli zaraditi puno veće bogatstvo na jednoj od najpopularnijih video igara svih vremena. 

Eto drago nam je da ljudi i nakon 30 godina još uvijek smišljaju što se sve može napraviti s Doomom. Ako i vi nešto smislite javite nam pa ćete dobiti šansu za svojih 5 minuta slave na VIDI.hr portalu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Guy Dupont DOOM
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->