Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Egzoskelet za avionsku industriju
Članak
Objavljeno: 11.01.2020. 12:53

CES 2020 

VIDEO: Egzoskelet za avionsku industriju

Egzoskelet Guardian XO omogućuje ljudima podizanje tereta do 100 kg bez imalo napora.

VIDEO: Egzoskelet za avionsku industriju

Tvrtku Delta Air Lines znamo kao jednog od najvećih avioprijevoznika na svijetu, no ona je na CES-u nastupila se jednim pomalo neočekivanim proizvodom. U suradnji s tvrtkom Sarcos Robotics, Delta razvija industrijske egzoskelete koji bi trebali omogućiti ljudima lakše rukovanje teškim teretima i očuvati im zdravlje. 

Među predstavljenim sustavima posebno pozornost posjetitelja CES-a privukla je demonstracija egzoskeleta pod nazivom Guardian XO, koji čovjeku omogućuje podizanje tereta do 100 kg uz minimalni napor. Tijekom demonstracije moglo se vidjeti kako egzoskelet omogućuje podizanje avionskog kotača teškog 65 kg te dva kofera težine od 35 kg samo jednom rukom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Delta kaže da je osjećaj podizanja kotača od 65 kg jednak kao da vlastitim mišićima podižete teret od samo 10 kg.

Također navode da je ovo vrlo komforni stroj u kojem se možete kretati kao da ga ne nosite, a u poslovima koje ćete obavljati poput zamjene kotača zrakoplova, zamijeniti će čitave timove ljudi koji rade iste zadaće u tvornicama i servisnim pogonima zrakoplova. 

Egzoskelet radi na dvije zamjenjive litij-ionske baterije koje s jednim punjenjem mogu omogućiti jednu punu smjenu od 8 sati rada.

Sarcos Robotics trenutno prima narudžbe za Guardian XO i trebao bi ga početi isporučivati kupcima još tijekom ove godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->