Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Segway predstavio samobalansirajuću fotelju
Članak
Objavljeno: 05.01.2020. 13:11

CES 2020 

VIDEO: Segway predstavio samobalansirajuću fotelju

Novo osobno prijevozno sredstvo je udobni naslonjač na dva kotača.

VIDEO: Segway predstavio samobalansirajuću fotelju

Tvrtka Segway-Ninebot koja proizvodi osobna električna samobalansirajuća vozila na dva kotača, e-monocikle, e-koturaljke i e-romobile, na CES 2020 sajmu predstavila je novi proizvod pod nazivom Segway S-Bot. Ukratko rečeno radi se o svojevrsnom naslonjaču na dva kotača s istom tehnologijom samobalansiranja kakva se koristi u drugim Segwayevim vozilima, s tom razlikom da njime nećete upravljati pokretima tijela već joystickom pomoću kojeg ćete mijenjati centar gravitacije za manevriranje.

Segway kaže da ovo nisu invalidska kolica, već udobno osobno vozilo za one koji ne žele stajati tijekom vožnje, već udobno sjediti i vjeruje da će biti popularno za korištenje u tematskim parkovima, zračnim lukama, kampusima, pa možda čak i u gradovima.

Obzirom da S-Pod može postići brzinu do 38,6 km/h, nije nam jasno gdje bi ga bilo dopušteno voziti, jer ne vjerujemo da ćete ga moći registrirati za vožnju na cesti. Preopasan bi bio i za jurnjavu nogostupom i slalom među pješacima, a ni biciklisti ne bi voljeli da tako nešto jurca njihovim stazama, gdje im i ekipa na električnim romobilima predstavlja noćnu moru.Vezani sadržaji
Ključne riječi vozilo CES 2020 Segway-Ninebot S-Bot
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->