Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Gadget koji vam u minuti ohladi toplo pivo
Članak
Objavljeno: 08.01.2020. 16:21

CES 2020 

VIDEO: Gadget koji vam u minuti ohladi toplo pivo

Juno će vam limenku toplog piva ohladiti za minutu, a butelju vina za 5 minuta.

VIDEO: Gadget koji vam u minuti ohladi toplo pivo

Vjerojatno ste se svi barem jednom našli u situaciji kada se okupi veselo društvo a u kući nema hladnog pića. Tada obično krenu teorije kako najbrže ohladiti cugu poput zagrijavanja u toploj vodi prije ubacivanja u zamrzivač ili umatanja u mokru krpu, no niti jednom metodom to nećete postići tako brzo kao s gadgetom pod nazivom Juno, kojeg je osmislio bivši profesor termoelektrike s Caltecha dr. sc. Akram Boukai.

On i njegovi kolege iz tvrtke Matrix Industries koju možda znate po prvom pametnom satu sa sustavom napajanja tjelesnom toplinom, poslužili su se termolektričnim komponentama kako bi proizveli gadget koji bismo mogli nazvati "mikrovalkom za hlađenje". Zahvaljujući Boukaijevim istraživanjima iz doba znanstvene karijere, Juno koristi kombinaciju termoelektrike i brze vrtnje kako bi se iz toplog pića čim prije odvela toplina, što u konačnici omogućuje hlađenje limenke toplog piva za 1 minutu na temperaturu od 10 C, dok će vam za hlađenje boce vina trebati nešto više, odnosno 3 do maksimalnih 5 minuta, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga, u isto rekordno kratkom roku moći ćete pretvoriti vruću kavu u hladnu, kao i vrući čaj u "ledeni". Nakon uspješno provedene crowdfunding kampanje na Indiegogou, Boukai i ekipa su svoj revolucionarni rashlađivač cuge prezentirali na CES 2020 sajmu i planiraju ga započeti isporučivati žednom svijetu u kolovozu ove godine po cijeni od 1.332 kune. Živili!Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->