Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni vodeni bicikl kreće u prodaju
Članak
Objavljeno: 08.01.2020. 14:17

CES 2020 

VIDEO: Električni vodeni bicikl kreće u prodaju

Nakon više od 9 godina razvoja i testiranja, vodeni e-bicikl spreman je za globalno tržište.

VIDEO: Električni vodeni bicikl kreće u prodaju

Novozelandsku tvrtku pod nazivom Manta5 osnovali su pasionirani biciklisti Guy Howard-Willis i Roland Alonzo s idejom da proizvedu funkcionalni bicikl za vodu. U međuvremenu projekt se pretvorio u vodeni e-bicikl, a nakon 9 godina razvoja i testiranja, tvrtka je iskoristila ovogodišnji CES sajam za najavu službenog početka slobodne prodaje svojeg HYDROFOILER XE-1 bicikla.

manta 5 CES

Bicikl se temelji na dizajnu para hidrokrila raspona 2 m (stražnje) i 1,2 m (prednje), koja su tijekom vožnje uronjena plitko u vodu, što biciklistima omogućuje držanje ravnoteže i vožnju na isti način kao što to čine s običnim biciklima na dva kotača, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mada je bicikl bez ikakvih problema moguće voziti isključivo snagom mišića, opremljen je i električnim motorom od 460 W, što vam omogućuje do 60 minuta vožnje uz maksimalnu razinu asistencije. Motor i baterija su vodootporni po IP68 standardu, a sustav lančanika i prijenosa je također potpuno izoliran od prodora vode. Baterija se može napuniti do vrha za 5 sati, a materijali od kojih je izrađen (aluminij zrakoplovne razine i karbon), između ostaloga mu omogućuju i korištenje u morskoj vodi.

manta 5 3

Za vodeni e-bicikl morat ćete se dobro isprsiti jer će ga prodavati po cijeni od 6.590 eura (cca 50.000 kuna), no možda će netko poduzetan doći na ideju da ga nabavi za iznajmljivanje po satu, pa ćemo si moći priuštiti koji krug na Jadranu ili u Jarunu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->