Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dron leti 2 sata s jednim punjenjem baterija
Članak
Objavljeno: 11.09.2018. 14:08

US-1  

VIDEO: Dron leti 2 sata s jednim punjenjem baterija

Proizvođač kaže da je US-1 zbog svoje strukture zapravo dron-leteća baterija.

VIDEO: Dron leti 2 sata s jednim punjenjem baterija

Američki startup pod nazivom Impossible Aerospace tvrdi da njegov dron US-1 može s jednim punjenjem baterija ostati u zraku do 2 sata. Dok se drugi proizvođači muče kako bi svojim dronovima omogućili 25-30 minuta leta umjesto sadašnih 10-20, ovaj bi dron trebao ostati u zraku i 6 puta više, no to nećete vidjeti u ovom videu.

 

Proizvođač kaže da su toliko dugi let omogućili prvenstveno strukturom samog drona, pa je čitav sastavljen od mnoštva malih ćelija, nalik na baterijski paket koji se nalazi u Tesla automobilima.

US-1 2

Ako vas to nije uvjerilo da je uopće moguće napraviti drona takvih sposobnosti, veličine od 660x660 mm i težine od 7,1 kg koji je u stanju letjeti brzinom od 19 m/s i nositi opremu za snimanje težine do 1,3 kg, možda će vas zainteresirati podatak da je osnivač i šef (CEO) tvrtke Impossible Aerospace, Spencer Gore, prije radio u SpaceX-u i Tesli, gdje je bio inženjer za baterije.  

US-1 3

Tvrtka je u SAD-u već započela prodavati US-1 s GPS-om, termalnim i optičkim senzorima vatrogascima, policiji i spasilačkim službama, kojima će ga isporučivati krajem ove godine. Osnovna cijena drona iznosi 7000 dolara, u što nisu uračunati dodaci poput kamera.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->