Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Sphero Bolt je robot loptica s LED zaslonom
Članak
Objavljeno: 10.09.2018. 13:36

Sphero 

VIDEO: Sphero Bolt je robot loptica s LED zaslonom

Nova robotska loptica s programibilnim LED zaslonom odlična je za zabavu ali i za edukaciju.

VIDEO: Sphero Bolt je robot loptica s LED zaslonom

Tvrtka Sphero nakon SPRK+ robotske loptice, izdaje novu i napredniju pod nazivom Sphero Bolt koja dolazi s 8x8 Matrix LED zaslonom i senzorom ambijentalnog svjetla.

LED Matrix se može programirati da prikazuje podatke, tekstove, smjerove i animacije korištenjem Sphero Edu aplikacije za iOS, Android, Kindle, Mac, Windows i Chrome. Loptica sadrži sustav IR komunikacije u 360 stupnjeva, pa može komunicirati s drugim lopticama, bez obzira na to na kojoj se poziciji nalaze. Više loptica možete spojiti zajedno pa će na primjer prikazivati Pac-Man duhove koji mogu pratiti ili napadati onu koja predstavlja Pac-Mana.

bolt-holder

Aplikacijom možete programirati ponašanje loptice i prema ambijentalnoj rasvjeti, pa se robot može odjednom luđački zavrtjeti na mjestu kada dođe na mjesto osvijetljeno reflektorom. Osim senzora ambijentalne rasvjete Sphero Bolt posjeduje i magnetometar (kompas) koji će mu olakšati orijentaciju kada s njim upravljate ručno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Za cijenu od 150 dolara (960 kn), Bolt će vam omogućiti 2 sata zabave s jednim punjenjem baterije, a za razliku od SPRK+ robota vodootporan je i ima Bluetooth domet od 30,4 m.

Za školske i predškolske ustanove moći ćete kupiti i edukativni komplet koji se sastoji od 15 loptica.Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot loptica Sphero Bolt LED Matrix
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->