Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Stiže još jedan hibrid rola i hoverboarda
Članak
Objavljeno: 09.09.2018. 10:47

Hoverwheel 

VIDEO: Stiže još jedan hibrid rola i hoverboarda

Izumitelj hoverboarda napravio je novi patent za dodatak koji cipele pretvaraju u e-vozilo.

VIDEO: Stiže još jedan hibrid rola i hoverboarda

Hibrid rola i hoverboarda, balansirajući dodatak na cipele pod nazivom Howerwheel mogao bi postati vaš novi suputnik na putu do posla. Iako hoverboardovi polako izlaze iz mode, najmlađu generaciju i dalje je lako primijetiti kada ovim modernim gadgetima prelaze niz ulicu. Povijest hoverboardova i nije najsvjetlija. U moru ponude na tržištu i dalje su aktualni "ratovi patenata". Suđenja oko toga tko ih je izumio prvi, a tko napravio loše kopije i dalje su na tapeti mlađih tehnoloških tvrtki inovatora.  

Novi Hoverwheel dolazi iz ideje američkog poduzetnika Shanea Chena, vlasnika tvrtke Inventist, koji se smatra da je još 2013. prvi izumio patent za uređaj na dva kotača koji može balansirati. Hoverwheel, nalik na Segwayjev novi e-skate model Drift W1, predstavljen na ovogodišnjoj IFA-i, sigurno će izazvati veliku borbu dvaju "balansirajućih" tehnoloških divova oko toga koji je uređaj bolji, a vi to možete procijeniti iz ovog videa.

Hoverwheel će koristiti isti motor kao većina Inverntistovih proizvoda, a može postići brzinu do 12 kilometara na sat. Uređaj teži 2,7 kilograma, a dug je samo 17,8 centimetara. Maksimalan pritisak, odnosno težina putnika, može biti do 81 kilograma, što može stvarati problem za putnike čija je kilaža iznad tog limita. Motor od 250 W i 54 Wh litij-ionska baterija izdržat će domet od 11 kilometara za jedno punjenje.

howerwheel

Cijena zasad nije poznata, no očekuje se da će biti dostupna do kraja godine. Ovi novi, zanimljivi i svima priuštivi gadgeti sigurno će izazvati veliku zanimaciju na tržištu i zaintrigirati kupce u odabiru novih pametnih i električnih prijevoznih uređaja. Tko kaže da sloboda kretanja ne može biti potpuno zabavna.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam