Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Modularna pametna Nanoleaf rasvjeta za zidove
Članak
Objavljeno: 03.09.2018. 13:49

IFA 2018 

VIDEO: Modularna pametna Nanoleaf rasvjeta za zidove

Nanoleaf Canvas pločice osvjetljavaju čitave zidove i mijenjaju boje na dodir.

VIDEO: Modularna pametna Nanoleaf rasvjeta za zidove

Na ovogodišnjem IFA 2018 sajmu u Berlinu, kanadsko-kineska tvrtka Nanoleaf demonstrirala je svoj modularni sustav za osvjetljavanje unutrašnjih prostora pod nazivom Canvas, koji vaše zidove može pretvoriti u svjetlosne murale u bojama. 

Sustav se sastoji od pločica koje možete jednostavno spajati jednu s drugom u različite oblike, ili pokrivati čitave zidove, čime ćete dobiti svojevrsni svjetlosni zaslon koji može recimo prikazivati zalazak Sunca ili stvarati efekt mreškanja vode. Pločice su osjetljive na dodir, pa mogu mijenjati uzorak, animacije ili boje kada ih dodirujete, a sustavom se može upravljati i putem daljinskog upravljača na kojem možete odabrati gotove sheme ili stvarati vlastite, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Osim na dodir Canvas reagira i na druge podražaje, uključujući glasovne komande, a tu je i "ritam funkcija" koja omogućuje stvaranje svjetlosnih efekata u realnom vremenu na ritam glazbe koju puštate.  

Ukoliko vam treba obična rasvjeta, Canvas se može prilagoditi da vam emitira čisto bijelo svijetlo za potrebe ureda ili soba za učenje.

Proizvođač kaže da se u jedan zatvoreni sustav može spojiti do 1000 pločica, a cijene još nisu objavljene. Njihov prošli sustav dinamičke rasvjete sličnog tipa koštao je oko 230 dolara za 9 pločica, pa je jasno da će vas prekrivanje čitavog zida koštati prilično lijepe novce. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->