Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: AI VR vožnja vodenim toboganom
Članak
Objavljeno: 05.09.2018. 13:46

VRSlide 

VIDEO: AI VR vožnja vodenim toboganom

Napredni senzori i umjetna inteligencija za VR vožnju u njemačkom vodenom parku.

VIDEO: AI VR vožnja vodenim toboganom

Tvrtka Ballast Technologies je u njemački zabavni vodeni park Galaxy Erding instalirala prvu VR vožnju vodenim toboganom pod nazivom VRSlide.

Posjetitelji parka prije spuštanja vodenim toboganom, na glavu stavljaju Ballastov nepromočivi VR headset težine od 393,3grama, kako bi tijekom vožnje mogli uživati u jurnjavi uz pogled na različite fantastične okoliše koji uključuju i svemir, kao što možete vidjeti u ovom videu

Kako bi vožnja bila čim realističnija, koriste se tehnologije poput NFC-a i "pass-through" kamera te brojni senzori na samom toboganu, kako bi VR softver mogao prepoznati u realnom vremenu gdje se nalazi korisnik i shodno tome mu prikazivati odgovarajuću sliku. Pri tome se koristi i napredni algoritam strojnog učenja koji obrađuje podatke koje "uči" s akcelerometra i ultrazvučnih senzora. Zahvaljujući preciznom 3Dpozicioniranju i niskoj latenciji VR sadržaji se savršeno poklapaju sa stvarnim kretanjem toboganom, a sustav ujedno eliminira i "bolest kretanja", odnosno mučninu koja se često javlja kod dijela ljudi prilikom korištenja VR-a.

vr slide 2

Na kraju svakog dana headsetovi se stavljaju na punjenje i potom bežično šalju sve prikupljene podatke o aktivnostima toga dana na servere, pa Ballast redovno dobiva analitičke izvještaje o korisnicima, VR sadržajima i performansama headsetova, kako bi se sustav stalno mogao unaprjeđivati.

vr slide 3

Svi VR sadržaji napravljeni su u Unity game engineu, a Ballast ih stalno "tweaka", nadograđuje i stvara nove, kako bi posjetitelji parka imali veliki izbor prije svakog spuštanja toboganom. Ballast za sada ne otkriva detaljne tehničke podatke o sustavu jer čeka odobrenje patenta kako bi ga mogao licencirati.



Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam






   

*/-->