Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Autonomni Audi RS 7 juri poput duha trkaćom stazom
Članak
Objavljeno: 17.10.2014. 14:59

Audi RS 7 

VIDEO: Autonomni Audi RS 7 juri poput duha trkaćom stazom

Audi je svoj autonomni automobil odlučio testirati na njemačkoj trkaćoj stazi Hockenheimring.

VIDEO: Autonomni Audi RS 7 juri poput duha trkaćom stazom

Dok nam Google u svojim filmovima svako malo prikazuje učinkovitost svojih autonomnih automobila u normalnom prometu, Audi je odlučio svoju  preinačenu inačicu Audi RS 7 sedana opremiti sustavom autonomne vožnje, te isprobati kako se ponaša pri jurnjavi trkaćom stazom u njemačkom Hockenheimringu.

Ovaj prototip autonomnog automobila djeluje nalik na original, osim što su mu upravljač, kočnice, gas i mjenjač brzina spojeni na sustav Audijevog "autopilota", koji koristi GPS navigaciju, 3D kameru i radio signale, kako bi se mogao snalaziti na trkaćoj pisti.

Pomoću ovog sustava Audi je demonstrirao da njegov autonomni, ili bolje rečeno "bespilotni" automobil može bez problema savladavati iskušenja koja nudi okruženje trkališta, te prijeći čitavu stazu za 2 minute i 10 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 240 km/h, a već se planiraju idući testovi pri kojima će se na stazi naći u društvu drugih automobila sa živim ili AI vozačima.

Gledajući ovo, pada nam na pamet jedna od mogućnosti automobilističkih utrka budućnosti, u kojima bi se automobili sami nadmetali među sobom, čime bi se otklonio rizik od stradanja vozača, dok bi vještina vožnje bila u rukama programera umjetne inteligencije.

Doduše, pitanje je bi li netko onda uopće više gledao utrke, jer je prema istraživanjima poznato da dobar dio gledatelja voli ta natjecanja jer se svjesno ili podsvjesno nada da će se netko razbiti ili poginuti.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->