Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Premijera letećeg auta 29. listopada
Članak
Objavljeno: 12.10.2014. 11:16

AeroMobil 3 

VIDEO: Premijera letećeg auta 29. listopada

U Beču će uskoro biti prikazana treća inačica AeroMobila, kojeg nazivaju prvim pravim letećim autom.

VIDEO: Premijera letećeg auta 29. listopada

Leteći auti već jako dugo vremena predstavljaju san svih zaljubljenika u SF i tehnologiju budućnosti. Do sada smo već puno puta imali priliku vidjeti razne projekte i prototipe, za koje su njihovi autori tvrdili da predstavljaju "prvi pravi" leteći automobil.

Sličnu tvrdnju već dugi niz godina iznosi i slovačka tvrtka AeroMobil, koja svoj projekt letećeg auta razvija još od 1990. godine.

Nakon brojnih koncepata i nekoliko prototipa (posljednji s oznakom 2.5 mopžete vidjeti u videu dolje), Slovaci su spremni za prezentaciju AeroMobila 3, letećeg auta koji bi na sajmu Pioneers Festival u Beču 29. listopada ove godine trebao zabljesnuti u punom svjetlu.

a1

Što se tiče njegovih karakteristika i performansi, reći ćemo samo da se radi o dvosjedu dužine 6 metara, koji sa sklopljenim krilima ima širinu od 1,6 m, pa može stati na svaki parking na cesti, dok mu je s razvijenim krilima širina 8,2 m, te može polijetati i slijetati na svaki tip zrakoplovne piste.

AeroMobil koristi klasični benzin koji možete kupiti na običnoj postaji, uz čiju pomoć može voziti cestom i letjeti nebom uz brzinu vožnje od 160 km/h, odnosno leta od 200 km/h.

Što se vožnje tiče, s punim tankom može prijeći 875 km, dok mu je letni domet 700 km.

Nažalost, ovaj automobil pati od istog nedostatka kao i većina drugih, pa s njim nećete moći poletjeti iz svog dvorišta. Još uvijek čekamo prvi leteći auto s vertikalnim uzlijetanjem, ali ne u obliku helikoptera koji se transformira u neku vrstu automobila, što smo već također imali priliku vidjeti.

aeromobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam