Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: U prodaji vodeni bicikl za masne pare
Članak
Objavljeno: 13.10.2014. 12:28

Schiller X1 

VIDEO: U prodaji vodeni bicikl za masne pare

Ovo neobično plovilo moglo bi privući ljubitelje biciklizma, no cijena mu je žestoki dio priče.

VIDEO: U prodaji vodeni bicikl za masne pare

Do sada ste sigurno već imali prilike vidjeti ili voziti razne pedaline, koje se često nalaze u turističkoj ponudi mnogih jadranskih destinacija. Mada je vožnja u njima zabavna, posebice u tandemu, ona više podsjeća na vožnju dječjih autića nego na biciklizam, a to je čovjek po imenu Judah Schiller odlučio promijeniti. Nakon uspješne prošlogodišnje kampanje na Indiegogo portalu, on je svoj vodeni bicikl Schiller X1 uspio dovesti na tržište, pa ga već možete naručiti u online trgovini.

Za razliku od pedalina, Schillerovo plovilo se temelji na originalnoj biciklističkoj rami izrađenoj od čelika i avionskog aluminija, koja je spojena na dva gumena pontona na napuhavanje, a pedale okreću dva propelera, uz sustav redukcije brzina 8:1 u dva stupnja, te NuVinci n360 CVP mjenjač.

Schiller tvrdi da je ovo daleko ozbiljnije plovilo na pedale od bilo kakvih pedalina, jer će vam navodno omogućiti jurnjavu po vodi, te se nećete utrkivati s barkama na vesla, već s jedrilicama.

Nažalost, njegov vodeni bicikl ima jednu veliku manu, a to je cijena, pa će vas zadovoljstvo pedaliranja na valovima koštati najmanje 6.495 dolara (39.273 kn) koliko traži za osnovni model, pa ne bismo rekli da je ovo zasad isplativ način morskog transporta.

Izvor: Schiller

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam