Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Zračni kišobran stvara zaštitno polje od kiše
Članak
Objavljeno: 14.10.2014. 16:01

Air Umbrella 

VIDEO: Zračni kišobran stvara zaštitno polje od kiše

Svojim prilogom možete doprinijeti najvećoj inovaciji u kišobranima u povijesti.

VIDEO: Zračni kišobran stvara zaštitno polje od kiše

Odmah na početku vam moramo reći da projekti na Kickstarteru nikad ne garantiraju da se radi o proizvodima koji su doista učinkoviti i stvarni. Sjetite se projekta Zvijezde smrti koji je prikupio nekoliko milijuna dolara, no još uvijek nigdje ne vidimo gradilište kojim upravljaju Darth Vader i ekipa.

Stoga moramo biti malo oprezni i u vezi ovog projekta "zračnog kišobrana", čiji koncept je prikazan prije nekoliko godina, ali do nedavno ga nitko nije pokušao realizirati u stvarnosti.

No Chuang Wang i njegova ekipa iz Nanjinga tvrde da se uopće ne šale, te kažu kako su već uspjeli proizvesti nekoliko prototipa Air Umbrella kišobrana, koji umjesto platnom, vašu glavu od kiše štiti snažnim ispuhivanjem zraka u svim smjerovima, što djeluje doista zanimljivo, mada se u priloženom videu baš i ne vidi njegova stvarna učinkovitost.

Inovator tvrdi da će vam baterija ugrađena u kišobran omogućiti između 15 i 30 minuta zračne zaštite od kiše, te će učinkovito čuvati dvije glave istovremeno koje se pod njim stisnu.

Mada ne možemo reći da se doista radi o ozbiljnom projektu, činjenica stoji da bi nam jedan takav kišobran jako dobro došao u raznim situacijama.

Zasad nećemo reći ni da je riječ o prijevari ili zafrkanciji, pa vam predlažemo da malo pogledate o čemu se radi i pokušate zaključiti isplati li se uložiti svoj novac u razvoj jednog takvog gadgeta. U biti ni ne morate, jer je projekt već skupio više od 10 tisuća traženih dolara, pa možete samo pričekati da vidite hoće li od ovoga doista nešto ispasti. Voljeli bismo čuti vaše komentare i elaborate. 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam