Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pogrebi na rubu svemira postali stvarnost
Članak
Objavljeno: 15.10.2014. 12:50

Mesoloft 

VIDEO: Pogrebi na rubu svemira postali stvarnost

Pogrebna tvrtka garantira da će pepeo vaših pokojnika biti rasut oko čitave Zemlje.

VIDEO: Pogrebi na rubu svemira postali stvarnost

Ideju o pogrebnim svemirskim tvrtkama već duže vremena znamo iz SF literature, no do sada još nitko nije pokrenuo posao s lansiranjem posmrtnih ostataka u svemir. No zato je tvrtka iz Kentuckya pod nazivom Mesoloft, započela s organizacijom stratosferskih pogreba, koji vam omogućuju da pepeo pokojnika pošaljete balonom na helij na visinu od 32 kilometra iznad površine Zemlje, nakon čega će biti rasut u nebo, a sve će to snimati GoPro kamera spojena na balon, koja će snimku pogreba sustavom streaminga preko interneta prenositi na računala i gadgete ožalošćenih.

Ovakav način pogreba tvrtka u osnovnom paketu nudi po cijeni od 2.800 dolara (16.961 kn), dok ćete za 7.500 dolara dobiti čitavu pogrebnu ceremoniju za ožalošćene koja će se održati na mjestu lansiranja balona u Indiani.

Mesoloft kaže kako je poznato da je pijesak s pješčanih dina iz Sahare pronađen u Kaliforniji, što garantira klijentima da će pepeo njihovih pokojnika nakon ispuštanja u stratosferi biti rasut oko čitave Zemlje.  

Tvrtka navodi kako su do sada održali samo dva stratosferska pogreba, no kažu da je interes sve veći, pa vjeruju da će ovo postati jako popularan način opraštanja od naših najmilijih. 

Izvor: Mesoloft

Vezani sadržaji
Ključne riječi stratosfera balon Mesoloft pogreb
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam