Nalazite se
  • Pop Tech
  • Za 3 mjeseca autopilot u Tesla Model S automobilima
Članak
Objavljeno: 20.03.2015. 16:16

Autopilot 

Za 3 mjeseca autopilot u Tesla Model S automobilima

Šef Tesla Motorsa objavio je da će početkom ljeta Model S dobiti mod automatskog upravljanja.

Za 3 mjeseca autopilot u Tesla Model S automobilima

Niste valjda pomislili da će razvoj autonomnih sustava automobila proći bez električnih vozila Tesla Motorsa? Elon Musk je na tiskovnoj konferenciji održanoj 19. ožujka 2015. objavio da će kroz tri mjeseca Tesla Model S automobili biti nadograđeni novom softverskom značajkom pod jednostavnim nazivom Autopilot.

Musk kaže da ćete pomoću ove nadogradnje biti u mogućnosti da se "vozite od San Francisca do Seattlea bez da vozač bilo što radi". Usput je naglasio da ovo nije autonomna vožnja, već "vrlo moćno automatsko upravljanje" koje je prvi puta najavljeno zajedno s novim dual-motor Model S automobilom u studenom prošle godine. Valja naglasiti da će ova značajka autopilota funkcionirati samo na autocestama, te ćete ju dobiti samo u okviru "opcijskog tech paketa" dodatne opreme, koji košta 4.250 dolara.

Musk također kaže da ova tehnologija vjerojatno neće biti sigurna u gradskoj vožnji, gdje se obično nalaze izvanredne i neočekivane "prepreke" poput djece koja se igraju na cesti, no moći ćete automobilu prepustiti da se sam parkira u garaži, kao i da vas dočeka na izlasku iz kuće.

autopilot tesla

Obzirom da Googleovi autonomni automobili posjeduju senzore koje Model S nema čak ni u proširenom paketu dodatne opreme, jako nas zanima kako će funkcionirati Muskov autopilot kada mu prepustimo upravljanje automobilom, pa makar i samo na autocesti.

Osim najave lansiranja nove značajke autopilota, Tesla Motors je na konferenciji predstavio i dvije softverske značajke koje se bave problemom straha korisnika od dometa električnog automobila, jer su mnogi potencijalni kupci izražavali bojazan da će se naći u situaciji da ostanu bez pogonske energije nasred autoceste ili jako udaljeni do najbliže utičnice ili Teslinih superpunjača. Tesla naglašava da ove nove značajke taj problem rješavaju bez povećanja dometa Model S automobila.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->