Nalazite se
  • Pop Tech
  • Ploveća kuća u kojoj bismo voljeli stanovati
Članak
Objavljeno: 21.03.2015. 14:04

Water Nest 100 

Ploveća kuća u kojoj bismo voljeli stanovati

Provjerite isplati li se dati 3.873.579 kn za vodeno gnijezdo proizvedeno od recikliranog materijala.

Ploveća kuća u kojoj bismo voljeli stanovati

Talijanski arhitekt Giancarlo Zema dizajnirao je luksuznu ploveću ekološku kuću pod nazivom Water Nest 100 koju će vam sagraditi tvrtka EcoFloLife za (najmanje) pola milijuna eura (3.873.579 kn).

Kuća posjeduje 100 kvadrata stambenog prostora, te uključuje dvije spavaće sobe, što je, kako kažu, dovoljno za udoban smještaj četveročlane obitelji. Prema narudžbi se mogu naručiti i manje inačice od 80 i 60 kvadrata.

Ovo "vodeno gnijezdo" promjera 12 metara i visine 4 metra, u potpunosti se napaja sunčevom energijom, a 98 posto materijala od kojeg je izgrađeno dolazi od recikliranog materijala, te se može postaviti na bilo koju mirniju vodenu površinu, uz obalu rijeke, jezera ili mora, kao i odvući na drugo mjesto kada se za to ukaže potreba.

WaterNest-100-04

Arhitekt Zema navodi da je inspiraciju za ovu kuću dobio promatrajući gnijezda vodenih ptica u kojima rastu mladi ptići okruženi harmonijom s prirodom.

Osnovna nosiva struktura kuće je izrađena od aluminijske konstrukcije na kojoj se nalaze savijene drvene ploče, a na krovu su postavljene sunčeve ploče veličine od 60 kvadrata koje mogu generirati 4 kilovata struje na sat, što je dovoljno da vam zadovolji sve potrebe kućanskih uređaja i svjetla.

WaterNest-100-03

Kako bi kuća bila čim više energetski učinkovitija, u nju je ugrađena prirodna mikroventilacija i klimatizacija, pa se može klasificirati kao "dom niske potrošnje".

WaterNest-100-08

Ovisno o željenoj konfiguraciji, WaterNest 100 može uključivati dnevnu i spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju, kupaonicu i spavaću sobu, a EcoFloLife vam također može napraviti inačicu koja će služiti kao poslovni prostor, bar, restoran, prodavaonica, ili izložbeni prostor.

WaterNest-100-05

Što se cijena tiče, one se mogu od početnih 500 tisuća eura popesti do 800 tisuća, a uključuju unutrašnje uređenje prema namještaju i opremi iz EcoFloLifeovog kataloga. Među ponuđenim namještajem se nalazi i dizajnerski namještaj Giancarla Zeme, među kojim je i njegova kolekcija kartonskih stolaca i kreveta, za koje je osvajao nagrade na raznim svjetskim natjecanjima.

WaterNest-100-07

Ako si naručite Water Nest 100 kuću putem poveznice izvora ovog članka, morat ćete pričekati godinu dana dok vam je naprave i dostave na željenu lokaciju. Moramo priznati da ne bismo imali ništa protiv kada bismo mogli provesti barem jedan godišnji odmor u jednom ovakvom vodenom gnijezdu smještenom u neku mirnu uvalu okruženu netaknutom prirodom. Ah ti snovi. 

Izvori: Giancarlo Zema Design GroupEcoFloLife

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->