Nalazite se
  • Pop Tech
  • U prodaju kreće pametna vilica za treniranje prehrane
Članak
Objavljeno: 07.01.2013. 14:42

HAPIfork 

U prodaju kreće pametna vilica za treniranje prehrane

Ovaj gadget trebao bi vam uvelike pomoći u stjecanju navika pravilnog ritma prehrane.

U prodaju kreće pametna vilica za treniranje prehrane

Kada govorimo o zdravoj prehrani, obično nastojimo razlučiti koja vrsta hrane je zdrava a koja nezdrava, te često vodimo debate o GMO-u, ekološkom uzgoju, pesticidima, te zdravim i nezdravim masnoćama.

No kako biste održali liniju svojeg tijela u top formi, ili se riješili viška kilograma, nije dovoljno samo brojati kalorije ili čitati "E oznake" na prehrambenim artiklima, već je važno korigirati i svoje prehrambene navike, odnosno trebali bismo znati koliko puta dnevno jedemo i kojom se brzinom hranimo.

Tvrtka Hapilabs, tijekom prošle godine je započela Kickstarter projekt u kojem im je cilj bio skupljanje sredstava za proizvodnju prve pametne vilice na svijetu koja broji zalogaje i kontrolira brzinu kojom u sebe unosimo hranu, a te podatke njihov servis u oblaku analizira i prikazuje vam putem aplikacije na zaslonu pametnog telefona.

Tvrtka je upravo objavila kako je sada spremna za isporuku HAPIfork vilica, koje ćete moći kupiti po cijeni od 73,76 eura, odnosno 551 kn.

Ova hi-tec vilica na sebi posjeduje senzore koji bilježe njezine kretnje od tanjura do usta, mjere razmak između zalogaja, a te podatke šalju aplikaciji pametnog telefona koju možete i sami programirati kako biste dobili svojeg "osobnog trenera prehrane" i regulirali vlastite navike. U slučaju da prebrzo trpate hranu u usta, vilica će emitirati svijetli i zvučni alarm koji će vas upozoriti da malo usporite.

Tvrtka navodi kako je znanstveno dokazano da prebrzo hranjenje utječe na to da jedemo više, a brzo gutanje i nedovoljno žvakanje vode ka razvoju raznih bolesti. Pored toga kažu kako je sporije hranjenje ujedno i dobar način za opuštanje od stresa.

Ako vas zanimaju detalji o pametnoj vilici ili je poželite naručiti putem predbilježbi koje kreću od 8. siječnja, posjetite ovu poveznicu: http://www.hapilabs.com/products-hapifork.asp

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->