Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.11.2012. 17:03

Samsung Galaxy Camera 

Samsungova pametna kamera stiže u prodaju

Zasigurno jedan od najzanimljivijih i najoriginalnijih gadgeta u ovoj godini, Samsung Galaxy Camera,stiže u prodaju u Hrvatsku već kroz nekoliko dana. Što mislite, koliko košta ovaj hibrid?

Samsungova pametna kamera stiže u prodaju

Samsung Galaxy Camera, najavljena na IFA sajmu u Berlinu krajem kolovoza 2012,. u prvo će vrijeme biti dostupna samo u T-Mobile ponudi, a cijena za kameru bez pretplate i ugovora je 4.098 kn. Samsung je kameru predstavio danas u okolici Zagreba, a Vidijev novinar je na licu mjesta isprobao sve funkcionalnosti fotoaparata koji svojim karakteristikama i performansama spada među vrlo poželjne uređaje. 

Naime, do sada smo uvijek imali priliku isprobavati mobitele koji uz telefonske funkcionalnosti donose i još neke dodatne, ali po prvi put smo isprobali gadget napravljen u suprotnom smjeru. Galaxy Camera je hibrid punokrvnog fotoaparata s čak 21x optičkim zumom i rezolucijom od 16 megapiksela plus Android operativnim sustavom u punoj svojoj funkcionalnosti. 

GALAXY kamera_624_mala

Vjerojatno se pitate može li se s ovim „čudom“ i telefonirati? Može, ali ne klasičnim putem nego putem aplikacija kao što je Skype. Osim telefoniranja (ali bez korištenja video poziva) moguće je i slanje MMS poruka. Naime, unutar kamere se nalazi utor za SIM karticu, ali podržan je samo podatkovni prijenos putem 3G mreža. 
U praksi, korištenje kamere je jednostavno i intuitivno jer se nakon fotografiranja snimljena fotka odmah može uploadati na Facebook, Instagram ili neku drugu društvenu mrežu, poslati putem e-maila... Znači, moguće je koristiti sve funkcionalnosti kao na recimo Samsungu Galaxy S III. Galaxy Camera na stražnjoj strani ima impozantan HD Super Clear Touch ekran dijagonale 4,8 inča (isto kao i Galaxy S III).

Vratimo se na fotografske mogućnosti Galaxy Camere. Osim 16,3 efektivnih megapiksela i 21x optičkog zuma tu je 23 mm širokokutni objektiv, a ISO ide do 3200. Fotografije se snimaju u JPG formatu, a video u MP4 (u FullHD razlučivosti). Spajanje s drugim uređajima, osim bežičnim putem preko wirelessa, Bluetootha, GPS-a i mobilnih mreža, podržano je i kabelom putem HDMI-ja u verziji 1.4. Pri snimanju kamerom moguće je koristiti čak 15 različitih modova (Beauty face, Best photo, Continuous shot, Best face, Landscape, Macro, Action freeze, Rich tone, Panorama, Waterfall, Silhouette, Sunset, Night, Fireworks, Light trace), a snimljene fotke se mogu i automatski uploadati na neki cloud servis.

GALAXY kamera_624_mala2

Na otvorenom prostoru isprobali smo kameru, a nakon maksimalnog 21x zumiranja na udaljeni predmet fotić je bez problema fokusirao, iako kameru nismo držali na stalku nego u ruci. Uslijedio je pogled prema nebu na kojem smo ugledali avion. Zumirali smo i ulovili avion, a kako se u kadru našla i obližnja grana drveta uspjeli smo napraviti dva različita fokusa - jedan na granu, a drugi na avion. Fotografije imaju dobar kontrast, boje su vrlo vjerne, a fotografiranje ljudi s jakim pozadinskim svjetlom nas je iznenadilo jer osobe uopće nisu bile zatamnjene, kako smo inače naviknuti kod mobitela.

Ljubitelje pametnih telefona zasigurno već svrbe prsti, ako već do sada nisu saznali sljedeće karakteristike: Android je u najnovijoj verziji 4.1 Jelly Bean, procesor je 1,4 GHz s čak četiri jezgre tako da je Galaxy Camera posljednji krik mobilne mode. Memorija kamere iznosi internih 8 GB plus utor za microSD karticu. Masa kamere je okruglih 300 grama, a unutar kućišta koje dolazi u bijeloj boji smještena je baterija kapaciteta 1650 mAh dostatna za velik broj fotografija. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung Android kamera Galaxy
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->