Nalazite se
  • Pop Tech
  • Stiže zanimljivi električni auto za 82 tisuće kuna
Članak
Objavljeno: 04.08.2020. 11:17

Kandi K27 

Stiže zanimljivi električni auto za 82 tisuće kuna

Kineska tvrtka započinje prodaju jeftinog električnog automobila u SAD-u, a potom i širom svijeta.

Stiže zanimljivi električni auto za 82 tisuće kuna

Koliko god danas govorili o prednostima koje donose električni automobili, činjenica je da su oni još uvijek prilično skuplji od benzinaca, pa zbog toga nisu previše zanimljivi onima koji se spremaju nabaviti novi auto, posebice ako žele kupiti manje jeftino gradsko vozilo niže srednje klase.

Ako ne računamo kupovinu električnih automobila s državnim poticajima, što je po nama teška muljaža, jer je primjerice sav kontigent poticaja ove godine otišao u jednoj sekundi, za najjeftiniji i najslabiji električni auto ćete morati platiti oko 140.000 kuna, dok biste benzinca u toj klasi platili gotovo upola manje.

Često smo i sami u nekim razgovorima pričali da će se mali električni auti omasoviti tek kada padnu ispod psihološke granice od 100.000 kuna.

Kako se čini, veliku revoluciju na tom području bi mogli napraviti Kinezi (a tko drugi), koji će uskoro u Americi početi prodavati auto koji će se prodavati za  13.000 $.

82_1

Naime, kineski proizvođač Kandi Technologies, na tom će tržištu uskoro početi prodaju kompaktnog električnog auta Kandi K27, koji će predstavljati najjeftiniji električni automobil u SAD-u. Nakon početka prodaje u Americi isporuke bi trebale krenuti širom svijeta, što znači da bismo i mi uskoro mogli doći u priliku kupiti mali kineski električni auto za tek nešto malo više od 82.000 kuna, što je debelo ispod "psihološke granice" od 100K kn.

80_1

Dakako, da biste dobili auto po toj cijeni morat ćete pristati i na neke kompromise, pa ćete s jednim punjenjem baterije od 17,7 kWh imati domet oko 160 km, dok će vam maksimalna brzina od 101 km/h vjerojatno biti premala za vožnju na autocesti. To znači da je ovaj autić u kojem možete prevoziti 4 osobe, prvenstveno namijenjen gradskoj vožnji, a u odluci o kupnji bi vam moglo pomoći to što ćete dobiti servo upravljač, klimu, ABS, prednje airbagove i garanciju na bateriju od čak 8 godina.Vezani sadržaji
Ključne riječi Kina SAD električni auto Kandi K27
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->