Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Slatki robot kućni ljubimac s emocijama
Članak
Objavljeno: 16.08.2020. 11:22

Moflin 

VIDEO: Slatki robot kućni ljubimac s emocijama

Moflin je umiljato AI stvorenje čiji algoritmi stvaraju osobnost temeljem interakcije s korisnicima.

VIDEO: Slatki robot kućni ljubimac s emocijama

Ukoliko još uvijek ne posjedujete nikakvog kućnog ljubimca, a tražite umiljato krzneno stvorenje o kojem se nećete trebati previše brinuti, japanska tvrtka Vanguard Industries vam želi ponuditi Moflina, robota kućnog ljubimca koji je po nama najslađi robot kojeg ste ikada imali prilike vidjeti.

Za razliku od drugih robotiziranih kućnih ljubimaca poput Sonyevog robopsa Aiba koji predstavlja neku vrstu dinamičke igračke, Moflin ne trči naokolo, ne maše repom i ne laje, već je kreiran isključivo za to da vam se umiljava, a to postiže svojim krznenim tijelom koje se jako polako uvija, "živim" očima koje gledaju svijet oko sebe te tihim zvukovima koje ispušta temeljem vaše interakcije poput maženja, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

Vanguard Industries navodi da Moflin koristi Emotion AI tehnologiju za "emotivne sposobnosti", što znači da može imitirati prave kućne ljubimce, pa se može koristiti za zabavu, ali i u terapeutske svrhe kao pomoć ljudima koji se osjećaju usamljeni ili depresivni. 

Svaki Moflin uči i individualno reagira na interakciju vlasnika, što znači da može razviti vlastitu ličnost i reagirati na drugačiji način.

Ovaj neobični kućni ljubimac svoje baterije puni u kućici u kojoj "spava", a preko Kickstartera ga možete naručiti po cijeni od 37.000 Yena, što iznosi oko 360 dolara.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->