Nalazite se
  • Pop Tech
  • Virgin Galactic i Rolls Royce predstavili nadzvučni avion
Članak
Objavljeno: 05.08.2020. 11:06

Virgin Galactic 

Virgin Galactic i Rolls Royce predstavili nadzvučni avion

Zrakoplov će brzinom od 3 Macha prevoziti 19 ljudi na interkontinentalnim letovima.

Virgin Galactic i Rolls Royce predstavili nadzvučni avion

Virgin Galactic je najpoznatiji po razvoju usluge komercijalnih suborbitalnih letova, kojima će turiste prevoziti do ruba svemira, kako bi za masne pare mogli iskusiti nekoliko minuta bestežinskog stanja.

No Bransonova tvrtka istovremeno ima i planove za interkontinentalne letove, koji bi nastavili tradiciju Concordea koji posljednji puta prevozio putnike iz Europe do Amerike 2003. godine.

PBD.4K2-1280x720

Kako bi pokazali svijetu da misle ozbiljno, inženjeri Virgin Galactica su se udružili s poznatim proizvođačem automobila i avionskih motora Rolls-Royceom, kako bi predstavili prvi dizajn zrakoplova s delta krilom koji će moći prevoziti putnike brzinom od 3 Macha, odnosno trostruko većom od brzine zvuka i letjeti na visini od 19 km.

HST-Header-1600x900

Nakon predstavljanja faze koncepta pod nazivom Mission Concept Review (MCR), inženjeri su dobili zeleno svjetlo od brojnih stručnjaka aeronautike, uključujući predstavnike NASA-e koja je koncept ocijenila izvedivim.

MCR je time potvrdio Virgin Galacticu i Rolls-Royceu da mogu krenuti u sljedeću fazu razvoja, no zasad je još pred njima dugačak put dok koncept preraste u prvi radni prototip, a još duži dok ne dobiju dozvolu za prijevoz putnika od agencije za civilno letenje.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->